Riikoja märkis, et maaelu on viimase 10–15 aasta jooksul muutunud, ning kuigi Maaleht on sellega kaasas käinud, saab veel mõndagi teha.

“Mul on alati kahju kuulda, kui maaelu all mõeldakse ainult toidutootmist,” sõnas ta. “Ka põllumajandustoetustest läheb vaid üks osa selleks, et vili kasvaks. Maaelu ja seal toimetamine on palju laiem ja avaram ning ma loodan seda avarust edaspidi ka rohkem Maalehes näha.”

Hindrek Riikoja

Hindrek Riikoja töötas aastatel 1997–2000 uudisteagentuuri BNS siseuudiste reporterina, aastatel 2000–2008 Postimehes majandustoimetuse reporterina, majandustoimetuse juhatajana ning ajakirja Otsustaja vastutava toimetajana.

2009–2011 oli Hindrek Riikoja ametis põllumajandusministeeriumis.

2011. aastast töötas ta Kuku Raadio peatoimetajana ning alates tänavuse aasta 1. detsembrist on Maalehe peatoimetaja.

Rohkem veebisisu

Koroonaviirus seadis meediaettevõtetele uued eesmärgid, alates märtsist on varasemast palju enam loetud uudiseid internetist. Maalehe väljapaistvust veebis peab Riikoja väga oluliseks.

“Digitellijate arvu kasvatamine on kindlasti eesmärk, mille ees Maalehes seisame,” tõi ta välja. “See aeg, mil väljaande veebikülg oli vaid paberlehe peegeldus, on läbi. Seda ka nädalalehes.”

Seda, et paberlehe lugejad millestki ilma jääksid, pole Riikoja kinnitusel aga vaja karta. “Nii kinole kui teatrile on hävingut ennustatud, aga ei ole kadunud nad kuhugi. Ja isegi kui paberlehed Eestis tõesti kaduma peaksid, siis Maaleht peab neist viimaseni vastu. Lõpuks on meil suur hulk eestimaalasi, kes ei istu päevad läbi netis ning loevad vajalikke ja huvitavaid teemasid meelsasti nädalalehest. Maalehe positsioon on selles mõttes väga tugev.”

“Mul on alati kahju kuulda, kui maaelu all mõeldakse ainult toidutootmist,“ sõnas Hindrek Riikoja.

Mõttega, et võiks selles lehes ka ise kord töötada, on Riikoja varemgi mänginud, kuid aeg sai küpseks just nüüd.

“Kui ühel sügisesel peatoimetajate väljasõidul varajasel hommikusöögil minuga sellest juttu tehti, hakkas mõte idanema. Tundsin, et mul on kogemusi ja teadmisi, mida jagada ning julgesin pakkumise vastu võtta,” rääkis ta.

Aias ja õues

Riikoja peres on kooliealised lapsed, kassid-koerad ning just lisandusid hamstrid. “Elan Tallinnast eemal väikeses asulas, on aed ja kasvuhoone,” pole näppude mullaseks tegemine uuele mehele Maalehe peres võõras. “Tänavu oli hea füüsalisaak, aga arbuusikasvatus pole mul kunagi korralikult õnnestunud ja luhtus selgi suvel.”

Erilisi hobisid Riikoja enda puhul välja ei too, küll aga märgib ära reisihuvi. Tänavu, kui piirid olid kinni, jõuti Lätti, Leetu ja kahel korral Ahvenamaale, sest seal oli lihtsalt nii palju avastada.

“Aga kellele siis reisida ei meeldiks,” arvab Riikoja. Ta lubab ka, et kui viirusest võitu saadakse, siis on Maalehe reisid kindlasti tagasi ning vanad ja uued reisisellid saavad taas koos maailma avastada. Kui kõik soodsalt sujub, siis võiks see juhtuda juba järgmisel sügisel.