Foto: ELISA TAIMRE

Tänavune festival toimub kriisioludes üksnes individuaalkorras, ehk igaühe koduses aianurgas rabarberipõõsa juures, kuid järgmisel aastal loodetavasti taas ja neljandat korda Roosna-Alliku mõisapargis. Kristiina Herodese sõnul on nende aastatega olnud näha, et rabarberitoodete valik kasvab märgatavalt ja inimesed leiavad tee tagasi selle hapuka maitsega kevadise taime juurde. Kuulda saab muljeid rabarberikoogist ja rabarberiveinist.

Rabarberifestivali korraldaja Kristiina Herodes oli ka üks Järvamaa 2019. aasta vabatahtliku nominente
Argo Ideon

Maalehe vanemtoimetaja Lii Sammler, kes kirjutas selle nädala lehenumbris põhjaliku loo rabarberikasvatusest, meenutab lapsepõlves söödud rabarberilehesuppi – aga lehti me saates süüa siiski ei soovita, kuna seal peidab end kuri oblikhape ehk oksaalhape. Rabarberil süüakse ikkagi varsi. Selgub ka, et rabarber on populaarne just Põhja-Euroopas ja Poolas-Ukrainas laiuvad suured rabarberipõllud. Eestiski leidub neid, kes kasvatavad rabarberit tõsiselt ja põllumajandustaimena, aga kes need on?

Saatejuht on Argo Ideon. Meeleolukat veebisaadet saad kuulata kohe ja siitsamast.