MAXIMA Eesti tegevjuhi Edvinas Volkase sõnul on ettevõtte jaoks oluline, et kliendid ja töötajad võiksid ennast Maxima poodides tunda turvaliselt. „Avatus meediaga ja operatiivne koostöö kohalike omavalitsuste ja vastutavate ametitega on praeguses keerulises olukorras olulise tähtsusega, kuna vaid nii saame viiruseleviku peatamisele kaasa aidata,“ rõhutab Edvinas Volkas läbipaistva info olulisust.

„Meieni jõudis kuuldus, et Paide linnas on tuvastatud koroonaviirusega nakatunud inimene, kes sellest hoolimata on külastanud Paide kauplusi sh ka Maxima poodi. Peale selle info saamist saatsime kõik Paide Maxima kaupluse 18 töötajat testimisele. Täna saadud testitulemustel ilmnes, et testitutest töötajatest 17 on negatiivsed ja üks positiivne,“ selgitas Edvinas Volkas.

Sellega seoses Paide Maxima kauplus suleti koheselt ning kõik töötajad saadeti koju, päeva jooksul viiakse läbi kaupluse põhjalik desinfitseerimine. Töötajatel võimaldatakse olla kodus ja nädala pärast tehakse kordustest.

„Homsest, 9. aprillist on Paide Maxima uuesti avatud ja mehitatud Maxima SOS-meeskonnaga ning nende negatiivse testitulemuse saanud töötajatega, kellel puudus otsene kontakt positiivse testitulemuse saanud töötajaga. Maxima hakkas moodustama SOS-meeskondi koheselt eriolukorra kehtestamisel, et oleks võimalik asendada haigestunud või mingil muul põhjusel töölt puuduvaid töötajaid,“ lisas Edvinas Volkas.

Kuna Paide ja Türi asuvad geograafiliselt lähestikku, siis otsustasime testida ka Türi Maxima kaupluse töötajaid ning kõik testitulemused osutusid negatiivseteks.

Võru linnapea ettepanekul testisime ka Võru Maxima töötajaid ning kõigi testitud 39 töötaja testid osutusid negatiivseteks.

„Oleme kindlad, et ellu viidud meetmed tõstavad veelgi turvalisust ja ohutust kaupluses, kuid suur palve ka klientidele – palume haigusnähtudega poodi ostlema mitte tulla, sest vaid üheskoos on võimalik vähendada nakatumisohtu nii töötajatel kui ka klientidel toidupoodides, mis on meile kõikidele eluks vajalik, et raske aeg üle elada,“ edastas omapoolse palve Edvinas Volkas.