Bats kinnitas, et Rimi on oma varusid suurendanud ja lootis, et olukord stabiliseerub mõne päeva jooksul. „Kõik tormasid suurematesse poodidesse, kuid mõnes väiksemas poes on parem olukord,” tõdes ta, soovitades inimestel käia oma kodupoes ja paanilise kokkuostmise asemel osta kaupa oma tavapärases rütmis, siis ei teki tühje riiuleid ja kaupa jagub kõigile.

Coopi kommunikatsioonijuhi Martin Miido sõnul on viimaste päevadel nende kauplustest ostetud kõige enam põhiliselt sellist toidukraami, mille säilivusaeg on pikem, näiteks konserve (kõige menukamad on lihakonservid), kuivaineid (makaronid, riisid, tatar) ja loomulikult purgisuppe. Tavapärasest rohkem ostetakse ka „kohustuslikku” vetsupaberit ja seepe, puhastus- ning pesemisvahendeid.

„Julgen väita, et on suur hulk inimesi, kes ei ole selle ostupaanikaga kaasa läinud,” ütles Miido.

„Kui tagavara endale varuda, siis mitte osta seda, mida naaber ostis, vaid osta seda, mida ise sööd,” soovitas ta. Näiteks kui tatart ei söö, siis ei ole mõtet seda osta. „Küsimus ei ole selles, kas kaupa jätkub, vaid kui kiiresti see riiulisse tagasi jõuab,” rahustas ta ostjaid.

Selveri kommunikatsioonispetsialist Rivo Veski sõnul on kõige menukamad tooted vetsupaber, paberkäterätid, desinfitseerimisvahendid, kuivained, kauasäilivad valmistoidud nagu purgisupid, kiirtoidud mis valmivad kuuma vett peale valades, nagu kiirnuudlid, jahu, suhkur ja sool.

Läbimüük on möödunud aasta sama perioodiga võrreldes 30 protsendi võrra kasvanud. „Kõige suurem möll käib meil e-poes, seal on täna pea viiekordne kasv võrreldes varasema rekordpäevaga,” tõi Veski välja. „Töötame praegu piiri peal ja ootame Selverisse appi tööle inimesi, kellel on oht jääda tööta või palgata puhkusele.”

Kogu seda kaupade nimekirja vaadates tekib küsimus, miks varutakse kodudesse suures koguses tualettpaberit? Koroonaviirus põhjustab vaid vähestel juhtudel kõhulahtisust.