„Päris, kas tegu on Orukülaga ning kus need hulkuvad hobused on. Tema tahtvat hobust osta, enne kui need omanikult ära võetakse,” vahendas Adami.

Teistelt külaelanikelt kuulis Adami pärast, et mees olevat hobuse ostmise jutuga mujalgi käinud, sealjuures naaberkülades ja isegi Kurgjal, Jakobsoni talumuuseumi juures.

Umbes nädal hiljem sõitis ümbruskonnas veel teisigi välimuselt mustlasi meenutavaid inimesi ringi, soovides osta põdrasarvi või vaadata käejooni. „Inimesed on igatahes valvsad,” nentis Adami, et võõraste visiit tekitas külarahvas pehmelt öeldes umbusku.

Kas keegi hobustepidaja Kersti Kännuga ka kaupa tegi, pole teada, kuid praegu ei ole loomad mööda küla enam ringi hulkunud. Kohalike ütlust mööda on hobustele toodud ka hulganisti heina või silo söögiks, seega nälg neid mööda küla toitu otsima ei kehuta.

Lubatud kontrollvisiidi Kännu juurde on ära teinud ka veterinaar ja toiduamet. Ameti Pärnumaa keskuse peaspetsialist Raivo Mogilnõi sõnul sai Känd ettekirjutuse nii korralike aedade ehitamiseks kui ka hobuste nõuetekohaseks identifitseerimiseks. Samuti soovituse ehitada elektrikarjus.

Maaleht kirjutas 10. jaanuaril, et Pärnumaal Orikülas on külarahvas juba aastaid hädas Kersti Kännu hobustega, kes hulguvad mööda küla ringi ning otsivad toidupoolist. Jutt käib vähemalt 27 loomast, kelle seas on ka mitu raskeveohobust.