„Mul on hea meel, et Euroopa saunamaraton on jätkuvalt populaarne ja toob Otepääle kokku nii palju eri rahvustest saunahuvilisi,“ ütles üks saunamaratoni peakorraldajatest, Otepää Kultuurikeskused juhataja Jorma Riivald. „See paneb ka meid korraldajatena rohkem pingutama, et põnevus ei kaoks.“

Peaauhind, Lemmik Mees OÜ kümblustünn, valiti välja kõigi nende võistlejate vahel, kes läbisid kõik saunakaardil märgitud kohad, võistlesid reeglitepäraselt ja lõpetasid finišis kell 17.30. Kümblustünn läks võistkonnale Naksikud.

Kõige kiirem võistkond oli ajaga 3:37.32 Powtec ja sai Euroopa Saunamaratoni võidukarika.
Rahva lemmiksauna valisid need võistkonnad, kes käisid kõikides saunades ja selleks valiti 486 poolhäälega Kirepi kogukonna kilesaun.
Saunanautlejateks ehk kõige kauem ühes saunas viibinud võistkonnaks osutus Samuari, kes viibis ühes saunas 40 minutit.
Parim naiskond oli võistkond Aasta auto naised.
Parima kostüümi auhind läks võistkonnale Nukid.

XI Euroopa Saunamaratonil osalesid järgmised saunad: Keristaru haagissaun, Puraviku ovaalsaun, Toomase Pihelgase Bigbändi Saun, Lemmikmehe torusaun, Puka Pritsumehe saun, ZIL-131 saun, Märdi tünnisaun, SaunAudi, Nuustaku Rantšo leilisaun, Aerulaua haagissaun, Orava talu haagissaun, Saunalahvka, Sangaste Rukkimaja leilisaun, Cantervilla lossi leilisaun ja Tootsi saun, Saunumi haagissaun, Kirepi Kogukonna kilesaun, Heteromeeste Varjupaiga Puhveti Tünnisaun, Mesipuu talu saun, Ihuharimise sann kiriku man.

Saunamaraton on lustlik orienteerumismäng, kus tuleb läbida etteantud ajal võimalikult palju kaardile märgitud saunakohti. Võistkond on 4-liikmeline, vajalik on auto ja autojuhi olemasolu.

Meeleolukat pildigaleriid näeb SIIT.