Põhjaka mõisa kokad üllatasid Jaapanis astelpaju ja angerjaga
Põhjaka kokad Ott Tomik ja Märt Metsallik valmistasid maaeluministri visiidi ajal Tokyos kõrgetele külalistele Eesti toorainetest hõrgutisi, üllatades jaapanlasi astelpajumarjade ja marineeritud angerjaga.
Kui maaeluminister Tarmo Tamm eelmisel kuul Jaapanis kaubanduskoostööd edendamas käis, olid kaasas ka meie toidutootjad ja -valmistajad, et tutvustada eestimaist toidukultuuri. Eesti maitseid esindasid firmad Click & Grow maitsetaimedega, kalatootja AS PRFoods, meetootja Artisan Honey, alkoholitootja Koch OÜ jt.
Põhjaka mõisa kokad Ott Tomik ja Märt Metsallik aga valmistasid ministri visiidi ajal kohalikus köögis süüa, esindades meie köögikultuuri.
Minister kohtus Jaapanis põllumajanduse, metsanduse ja kalanduse aseministri Yosuke Isozakiga, et arutada kaubanduskoostööd. “Rääksime Eesti toidutoodete ekspordi hetkeseisust ning nõustuti, et meie mitmekesine loodus, suur maheala ja puhas õhk on osa meie toidu kvaliteedist,” selgitab Tamm.