2020. aasta põllumajanduse tippjuhi Andres Oopkaupi sõnul tuli tiitel väga suure üllatusena. „Olen oma tegevuses ja valdkonnas püüdnud olla asjatundlik, kuid vähem silma paista. Seega on tunnustus üllatav, kuid meeldiv on olla ära märgitud,“ ütles Oopkaup.

„Olen püüdnud oma teadmisi rakendada eelkõige Eesti põllumajanduse ja toidutootjate hea käekäigu huvides, pidades silmas pikemat perspektiivi ja suuremat pilti. Omistatud tunnustus on kindlasti ka kohustus seda rolli väärikalt kanda ning eelnevaid tippjuhte isiklikult tundes võin öelda, et sellisesse nimistusse on au kuuluda. Veelgi toredam on, et pooled neist on oma tegevuses seotud Keviliga, kuhu ka meie ettevõte on 6 aastat kuulunud,“ sõnas värske põllumajanduse tippjuht Oopkaup.

Andres Oopkaup on tegev oma ettevõttes Crocus OÜ, mille tegevusvaldkond on teraviljakasvatus. Ettevõte kuulub nii Kostera kui ka Kevili ühistutesse, Oopkaup on MES’i ja Kevili nõukogu esimees.

Valimiskomisjoni esinaise ja Swedbanki põllumajandussektori juhi Brit Padjuse sõnul soovib komisjon tunnustada tippjuhte, kes on eeskujuks kogu sektorile. Andres Oopkaup on kindlasti inimene, kes väärib tunnustust, sest on oma valdkonna tugev ekspert ja alati valmis jagama oma teadmisi ja kogemusi.“

Andres Oopkaupi autasustati skulptuuriga „Kuldne viljapea“, mille autor on Tiiu Kirsipuu.