Järgmise sammuna soovib PR Foods rajada Eestis jätkusuutliku kalakasvatuse tööstusharu, millest võidaksid nii senised kalakasvatajad kui ka kalakasvatust toetavad sektorid.

"Meil on tänaseks juba kaks aastat toimiv avamere kalakasvatus Saaremaal, kust saame ca 140 tonni kala. Selle väiksemahuline laiendamine toimib käesoleval aastal. 2021. aastal loodame seal rajada juba suurema kasvatuse. Tootmismahud soovime tõsta kokku ca 2000 tonnile," sõnas PR Foodsi juht Indrek Kasela.

See eeldab Kasela sõnul lisaks kasvatustele ka maapealse infrastruktuuri rajamist. Kala vastuvõtt, puhastusjaam, fileerimis- ja pakendamisliinid. Samuti noorkalade ettekasvatus maismaakasvatustes.

"Lisaks loodame väga kohaliku kogukonna koostööle nii uute töötajate kui partnerite näol. Näiteks ka kalasööda valmistamisel kohalikust toorainest (vili, kalajahu jne)," lisas Kasela.

Täna kasutab PR Foods enda ja BioMari koostöös väljatöötatud kalasööta, mis on ühtlasi kõige keskkonnasõbralikum. Tulevikus on soov kasutada söödas võimalikult palju Eesti toorainet.

"Eestis ei ole täna veel täiesti integreeritud kogutsükli tootmist nii nagu Rootsis. Arvestades, et kalakasvatus on kordades keskkonnasõbralikum kui muu põllumajandus, oleks merekasvatuste rajamine kasulik kogu Eestile," sõnas Kasela.