Sellisetele küsimustele peab vastused leidma Rakvere vallas avatud kaheksal orienteerumisrajal uitaja. Igal rajal on kümmekond kontrollpunkti või veidi enam. Iga punkti läbimine peaks andma vastuse raja legendis esitatud küsimusele.

Kadrinas punktide läbijad peavad enesele selgeks tegema aga selle, mis aastanumber on naismehhanisaatoritele pühendatud pingil või siis kelle nimed asuvad Viru tänava 8nda maja mälestustahvlitel.

Kaerajaani video


Samas on ka kontrollpunkte, kus tuleb hakkama saada hoopis järgmise ülesandega: „Tee välijõusaalis vabalt valitud masinaga endale sobivat harjutust 10 korda ja mõõda kaua selleks aega kulub!”

Või siis selline ülesanne: „Tantsi laval kaerajaani ja saada meile sellest video!”

Üheksa rada


Virumaal, Rakvere ja Kadrina valdades on nädala alusest avatud üheksa orienteerumisrada, üks Kadrinas, kogunisti kaheksa aga Rakvere vallas.

Täpsemalt on siis Rakvere vallas avatud Sõmeru kandi rada, Lasila kandi rada, Veltsi kandi rada, Ubja kandi rada, Uhtna kandi rada, Lepna kandi rada, Arkna kandi rada, ja Vaeküla kandi rada.

Kadrina rajakaart on siin. Kadrina küsimused leiab aga siit lingilt.

Lisaks on Kadrinas liikumishuvilisi rõõmustamas virtuaaljooks, mille käigus tuleb läbida kindlad distantsid ning ise ka aega võtta, misjärel saab tulemused tabelisse kanda.