RMK lähtub metsataimede kasvatamisel riigimetsa vajadustest.

Kvaliteetsete taimede arv sõltub ilmastikust, mistõttu taimede kasvatamist planeeritakse igaks juhuks teatava ülejäägiga, et ka kehva ilmaga aastal oleks piisavalt taimi meie riigimetsadesse istutamiseks.

Tänavu istutab RMK riigimetsa üle 21 miljoni taime, millest 10,5 miljonit on männid, 8,5 miljonit kuused ja 2,2 miljonit kased.

„2019. aasta soe ja samas sademeterikas suvi oli meie taimekasvatusele niivõrd hea aasta, et nüüd on meil 560 000 kuuse- ja 400 000 kasetaime üle, mida huvilistele pakkuda. Seetõttu soovimegi need taimed müüa neile, kes neid oma metsauuendamisel vajavad,“ selgitas RMK taimla- ja seemnemajandusosakonna juhataja Esko Krinal.

Enamik kuuski ja kaski kasvatatakse RMK taimlates pott-põld süsteemis. Kõik külvid tehakse kasvatuskastidesse ja viiakse kasvuhoonetesse, kust väikesed potitaimed koolitatakse hiljem edasi põllule. Ka põldudel vajavad metsataimed pidevalt hoolt ja tähelepanu — tuleb mulda kobestada ja väetada, taimi kasta ning umbrohtu rohida. Samuti tuleb taimi kaitsta seenhaiguste, putukkahjurite, aga ka näiteks metsloomade eest.

Taimede enampakkumine toimub alates 14. veebruarist www.osta.ee/rmk keskkonnas.