"See on olnud meie pikaajaline strateegia, pakkuda klientidele juba välja töötatud toote platvormidel põhinevaid laevu, millele lisatakse kliendi spetsiifilised soovid ja vajadused. Sarnaseid patrull-laevu kasutab näiteks ka Politsei- ja Piirivalveamet,” rääkis Margus Vanaselja.

OOmaani politsei ostab laevad koos viie aastase täishoolduse lepinguga. Selle aja jooksul ehitatakse Omaani laevade hooldusbaas ja väljaõppekeskus.

“Tegemist on uue trendiga maailmas, kus suuremad kliendid soovivad tootjalt osta ka müügijärgseid teenuseid. See omakorda tähendab seda, et peame oma kõrgelt hinnatud inseneride ja laevaehituse tippspetsialistide tiimi võimekuse viima täiesti uuele tasemele ja arendama välja teenused, mida klient vajab pärast laevade kättesaamist,” rääkis Vanaselja.

BWB on viimastel aastatel tegelenud aktiivselt tootearendusega tegelevate inseneride tiimi kasvatamisega. Kuressaares asuv TTÜ kompetentsikeskus ning sealne katsebassein on olnud hindamatu väärtusega katselabor, kus BWB insenerid on saanud testida kümneid erinevaid laevatüüpe nii meresõidu omaduste, säästlikkuse ja keskkonnasõbralikkuse poolest.

“See on meie inseneridele andnud hea teadmiste ja kogemuste baasi, et näiteks Omaani hooldusbaasis töötada,” selgitas Vanaselja.

Baltic Workboats AS on Saaremaal asuv Eesti kapitalil põhinev laevatehas, mis toodab töölaevu klientidele üle maailma. Tänaseks on Nasval valminud enam kui 200 innovaatilist töölaeva rohkem kahekümnesse erinevasse riiki.