Ettevõtte eesotsas on pereisa Ants Õun ja pereema Kristiina Õun, kes panevad inimestele südamele, et kui neil vähegi aiasaadusi nagu õunu, pirne, pihlakad, arooniad, viinamarjad ja juurviljad üle jääb, andku teada, nad on valmis neile kasvõi koduõuele järele tulema.

“Meil on kujunenud oma püsikliendibaas, kes meid iga hooaeg külastavad. Klientidele meeldib peamiselt see, et just nende endi koduaia viljadest tehakse mahla,” räägib perenaine Kristiina. “Oluline on, et puu- ja juurviljad oleksid kvaliteetsed.”


Mahlategu on aukohal

Nende peres on sügisene mahlategu alati kiire aeg. Iga-aastaselt pressib perekond valmis mahla nii eraisikutele kui firmadele.

Mahla valmistamine aga n.ö. üle puusa tehtud töö ei ole. Selleks, et saada tervislikku õunamahla, on juba õunte kogumisel oma kunst.

Enne kui mahla pressimine pihta hakkab, sorteeritakse õunad, seejärel pestakse hoolikalt ning purustatakse ja pressitakse mahlaks.

Inimestel on võimalus valida, kas nad soovivad toor- või pastöriseeritud mahla. Samuti saab mahla lasta valmistada ka sorditi.

Kristiina ja Antsu perel on omad nipid ja saladused, mis aitavad mahla kvaliteetselt valmistada. Kui mahl valmis, pakendatakse see ka kenasti ära.