„Soome-ugri rahvaste maailmakongressi logo keskne kujund lähtub väike-saareüraski haudmekäikude mustrist,” kirjutas Laurits.

„Väliselt sarnaneb see fantastilise paljujalgse looma, putuka või muud eluvormiga. Samuti meenutab ta eksootilist kirjamärki, mis vihjab kõigi eluvormide mõistuslikule olemusele.

See tõdemus on kõiki soome-ugri rahvaid ühendava animistliku maailmapildi aluseks.”

Aga fantaasial pole piire! Laurits: „Samuti võib üraskifiguuri tõlgendada tantsiva puuna. Kõik need tõlgendused seostuvad soomeugriliku maailmatunnetusega.”

Oluline on ka värv. Laurits rõhutab: „Keskse motiivi sügavpunane värv jääb vere ja punase ookri vahepeale. Need on esimesed pigmendid, mis mesoliitilises kunstis kasutusele võeti. Samuti seostub punase ja valge kombinatsioon paljude soome-ugri rahvariietega.”

Vastset soome-ugri maailmakongressi logo võib näha vastsel kongressi veebiküljel ja ka Facebooki leheküljel.

VIII soome-ugri rahvaste maailmakongress korraldatakse 17.-19. juunini 2020 Tartus, Eesti Rahva Muuseumis ja sellel osaleb eeldatavasti 500 delegaati ja vaatlejat nii soome-ugri aladelt kui ka teistest riikidest.

Osalema oodatakse Soome, Ungari ja Venemaa presidente.
Vaatlejatena võtavad kongressist osa parlamentide delegatsioonid, kultuuri-, haridus- ja välisministeeriumide kõrged ametnikud, aga ka muud huvilised.

Soome-ugri rahvaste maailmakongressi logo keskne kujund lähtub üraski haudmekäikude mustrist