„Oleme keelanud ärireisid, samuti piiranud oma töötajate liikumist erinevate üksuste vahel. Oleme püüdnud selle poole, et vahetuste töölised üksteisega ei kohtu puhkeruumides või sööklas,” loetles ta ettevaatusabinõusid.

Samuti on nad vähendanud allhanketööde mahu absoluutse miinimumini, väliste osapooltega kohtumised nende territooriumil on keelatud. Autojuhtidega suhtlemisel on otsene kontakt lihatööstuse töötajatega välistatud või äärmisel vajadusel viidud miinimumini.

Kõigis HKScani üksustes tehakse täiendavaid desinfitseerimisi üldkasutatavates ruumides, on lisanud käte desinfitseerimise kohti. Täiendavaid hügieenitingimusi nõutakse ka koostööpartneritelt.
Kui on võimalik, siis rakendatakse kaugtööd ja koosolekud viiakse läbi digitaalselt. Vjadusel ollakse valmis rakendama täiendavaid ettevaatusabinõusid.

„Eelmise nädala teine poole tõi kaasa ostupaanika ja kahekordse mahukasvu, mille täitmise nimel tegi kogu meeskond ära väga suure töö,” rääkis Mere. „Nii Rakvere kui Tabasalu üksused töötasid ka möödunud pühapäeval. Erakordsed müügimahud usutavasti normaliseeruvad käesoleval nädalal.”

Lihatoodete eksport hetkel toimib, külmutatud lihatoodete nõudlus Euroopas on mõnevõrra tõusnud, muudes kaubaartiklites seni muudatusi pole. Teatavaid ekspordipiiranguid Aasia suunal seab tänane merekonteinerite puudus ja lakke tõusnud hinnad, aga usutavasti hakkab olukord Hiinas koroonaviiruse taandudes normaliseeruma.

„Käesolevas olukorras tuleb maksimaalselt panustada ennetustööle, hoida ülevalt optimistlikku meelt ning toetada üksteist,” lisas Mere.