Inimestele, kes soovivad oma toidu globaalset keskkonnamõju vähendada, saab soovitada süüa rohkem taimset ja vähem loomset toitu, eelistada alati kohalikku toitu ja võimalusel orgaaniliselt toodetud nn mahetoitu. Priit Simson

Paljude toiduainete valmistamisel paisatakse õhku küllaltki palju süsihappegaasi, sest tootmises kasutatav elekter tuleb põlevkivist, tõdeb tudengite juhendaja, MTÜ Tartu Regiooni Energiaagentuur energeetikaekspert Marek Muiste.

Põllukultuuride puhul vajutasid keskkonnajalajälge sügavamaks ka mineraalväetised ja taimekaitsevahendid. “Nende tootmiseks kulub palju energiat, liiatigi tehakse neid fossiilsetest toorainetest,” põhjendas Muiste. Samuti kulub energiat väetiste põllule laotamiseks.

Avalehele
12 Kommentaari
Loe veel: