Vaido Padumäe, tegevjuht

Rimis ettevaatusabinõud lähtuvad eelkõige riiklikest soovitustest ja nende üldisest teavitusest ettevõttes. Samuti jagame soovitusi, kuidas üldiselt viirustest hoiduda ja end kaitsta.
Ettevõtte hügieeninõuded võivad olla sageli karmimadki kui seadus seda ette näeb. Oleme olulised teemad kaupluse personalile üle rääkinud ja usume, et see on piisavalt tõhus.
Juba möödunud aastast katsetame oma kauplustes klientidele mõeldud ZÄP käte desinfitseerimise masinaid. Nüüd ongi hea jälgida, kas ehk kliendid kasutavad võimalust poes oma käsi puhtana hoida rohkem kui varem seda ette tuli.

COOP
Martin Miido, kommunikatsioonijuht

Oleme paigaldanud täiendavad desinfitseerimisvahendeid ning suurendanud üldkasutatavate pindade puhastussagedust. Samuti olnud kontaktis Terviseametiga viiruse ennetamise ja kahtluse korral tegutsemise tarvis ning informeerinud töötajaid esmastest ettevaatusabinõudest.
Juba varasemalt oleme läbi analüüsinud meie kaupade tarnepiirkonnad ning leidnud alternatiivid, kui mõnele tootele peaks seatama tarnepiirangud. Õnneks ei ole piiranguid veel seatud ja vajadust alternatiive kasutada pole olnud.

PRISMA
Ivo Rull, kommunikatsioonijuht

Prisma on taganud kõikidele töötajatele puhastus- ja desinfitseerimisvahendite kättesaadavuse. Töötajatel on kohustus käsi-ja töövahendeid nendega puhastada. Kõigis Prisma puhketubades on olemas mesi, ingver ja sidrun tervise turgutamiseks. Kõik meie töötajad on saanud võimaluse end sügiseti firma kulul gripi vastu vaktsineerida. Oleme kõikidesse Prisma kauplustesse saatnud juhised täiendavateks hügieeniprotseduurideks.

SELVER
Riho Veski, kommunikatsioonijuht

Kui viiruseärevuses midagi positiivset tahta näha, siis seda, et inimeste hügieeniharjumused on märksa teravama tähelepanu all. Viruste leviku osas ei näe me tarvidust ei erimeetmeteks ega paanikaks.
Selverites võimaldame kassapidajatel ja infotöötajatel kasutada desinfitseerivat vahendit. Iseenesest mõistetavalt on igapäevaselt olemas seebi- ja desopumbad töötajatele, kes töötavad teenindusletis ja kaaluvad klientidele lahtist toitu.

Maxima ja Comarket tööpäeva lõpuks oma vastuseid ei saatnud.