Eesti Televisiooni reedese, 8. mai Terevisiooni saates oli Owe Petersellil külas Maalehe reporter Rein Sikk, kes tutvustas Eesti esmakordset, üle igasuguste ootuste üliedukalt edenenud kasvuhoonekorjet, mille lõppu ei näigi paistvat.

Sikk mainis, et täiesti juhuslikult võrsunud ideest alanud kasvuhoonelugude ja kasuhoonepiltide kogumine on kokku toonud kokku mitusada jäädvustust ja lugu me inimeste enam kui 50 aasta pikkusest kodukasvuhoonete ehitamise ajaloost. Kui varem oli kasvuhoone just söögi kasvatamise paigaks, siis nüüdseks on kasuhooned ise ka rõdu kapikestesse kolinud, hoonetesse endisse aga on peenarde asemele kohvinurgad tekkinud. Aga lakke lausa ... lühtrid.

Kohvinurk Signe kasvuhoones

Tähtis pereliige


„Kui mõni kasvuhoone on lausa 60 aastat vana, siis on ta sinu jaoks tähtis pereliige, kellele sa pühendad igal kevadel vaat et enam aega kui abikaasale,” mainis saates Sikk.
Ruunimärkidega kasvuhoone

Kuna Eestimaa rahva huvi oma kasvuhooneid pildistada ja nende lugusid Maalehele saata ei näi vaibuvat, siis õhutasid nii Petersell kui Sikk jätkuvalt oma kasuhooneid jäädvustama ja nende lugusid Maalehele saatma, aadressiks on ikka rein.sikk@maaleht.ee . Kindlasti tuleks ära mainida ka koht, kus kasvuhoone asub.

Ainuüksi eilne päev tõi Maalehe kollektsioonile neljateistkümne kasvuhoone võrra lisa, millest mõned ka praegu avaldame.

Kasvuhoone Pärnu linnast

Korje jätkub!

Terevisiooni saatelõiku saab vaadata siit.

40aastane kasvuhoone Tartus
Kasvuhoone kui paslik paik sünnipäevaks
Ruunimärkidega kasvuhoone
Signe kasvuhoone väljastpoolt