Veterinaar- ja Toiduameti kalapüügi- ja turukorralduse osakonnajuhataja Kaija Uuskami sõnul on toidupettused probleemiks kogu Euroopas ja maailmas. 

“Näiteks mahetoiduna turustatav toit ei ole tegelikult mahepõllumajanduslikult toodetud, oliiviõlide pettused (ekstra-neitsioliiviõli lahjendamine teiste õlidega), toidu (nt maasikate ja mee) päritolupettused, hinnaliste vürtside segamine vähemhinnaliste taime osadega, konservitooraineks sobiva tuunikala värvimine ja müümine värske tuunikalana,” loetles Uuskam.

Üks viimase aja näide VTA töövõidust on viie kohaliku tootja poolt toime pandud hakklihapettuse tuvastamine. Nimelt segasid tootjad märgistuse järgi puhtasse veiselihasse ka linnuliha.


Avalehele
42 Kommentaari
Loe veel: