Näitusel avaneb põnev värvikirev veealune maailm, kus on esindatud kümmekond põhjakala. “Akvaariumis” kalad on tehtud nahast, tekstiilist, vatijääkidest. Nende tegemisel on kasutatud erinevaid tehnikaid- batikat, tilgatrükki, põletust, toonimist erinevate aerosoolvärvidega jne. Lisatud on ka mõningaid nahkrõivaste valmisdetaile: revääre, kroogitud mansette, „vuntsideks“ rihmikute osi, hõbedasi vöösid jms. Silmadeks on klaaskuulid, needid, nööbid, pärlid jm. Kõigele lisaks kalad akvaariumis ujuvad. “Õhuliikumine paneb ka kalad kergelt liikuma,” sõnas Baumann.

Viigi kooli näitus "Akvaarium"

Idee sündis näituseks Baumanni sõnul spontaanselt. “Ruumi laes oli metallist valgustusega ramm 3x3 meetrit. Nii tekkis idee, et siia oleks hea põnev kalad riputada,” seletas juhendaja. Nii sai ideest plaan, kuid selleks, et kalad saaksid akvaariumi, tuli lakke lisada raamistik, et see kaladest tuleva raskuse ära kannataks.

Kalad loodi Viigi kooli õpilaste poolt kahe õppeaasta jooksul ja kokku tehti neid ligi 200. “Üksikud kalad jäljendavad olemasolevaid kalaliike, aga enamus on fantaasiakalad,” seletas Viigi kooli õpetaja Baumann, kes oli ka õpilaste juhendaja. Kala välimus sündis töökäigus ja kollektiivse tööna ja seda saavad praeguseks inimesed juba nautida.

Näitus avati 29. septembril Haapsalu Kunstikooli majagaleriis Jaani 2. Näitus on avatud 24. oktoobrini, T-R 14.00-18.00 ja laupäeval 12.00-16.00.

Õpilase meisterdatud kala