Finaali pääsenud veinimeistreid on 15 ja veine kokku 19. Koduveinikonkursi ühe korraldaja, Veinivilla perenaise Tiina Kuuleri sõnul on finaalis tuttavaid tegijaid ja uustulnukaid umbes pooleks.

Žürii, mis koosnes peaasjalikult Eesti tunnustatud sommeljeedest ja mida tänavugi juhtis sommeljee Aarne Pajula, hindas konkursiveine neljal päeval. Esimesel päeval maitsti ja hinnati ära õunaveinid, siidrid ja vahuveinid, mida oli kokku 41, teisel päeval 36 sõstraveini, kolmandal 26 veini, mille tooraineks olid juured, varred, õied ja muu ebatavaline ning viimasena 40 kõikvõimalikest muudest marjadest valmistatud veini.

„Tänavusi konkursiveine hindas žürii toorainepõhiselt. Nimelt oli eelmisel aastal ülimalt hea marja- ja õuna-aasta ja kõige rohkem saadetigi konkursile erinevatest marjadest valmistatud veine,“ selgitas Tiina Kuuler.

Eelmisel suvel kasvas enamusel Eestimaast korralik õunasaak ja nii oli õunaveinide alagrupp üks arvukamaid. Muidugi leidus nende hulgas ka suurepäraseid veine ja finaali pääsesid Jaan A. Tätte õunavein antoonovkast, Anti Karaski Lepassaare talu õunavein, Meelis Kase õuna-arooniavein, Anne Hirbaumi õuna-arooniavein ning Karmo Haasi poolkuiv õunasiider.

Et ka viinamarjadele oli eelmine suvi erakordselt soodne, saadeti konkursile ka nii palju viinamarjaveine, et neid sai hinnata eraldi alagrupis. Finaali jõudis tervelt kolm viinamarjaveini.

Erilisematest toorainetest valmistatud veinidest tõstis žürii esile tikri-saialille- sõstraveini, mille autoriks on Helari Tamm.