“Enamik aiasaadusi läheb kõhtu, purki ja nüüd ka veiniks,” teatavad Kristi ja Tiit Sten Roost.

Tänavusele veinivõistlusele pandi mullusest saagist lisaks õuntele ja sõstardele käärima ka leedri-, mustika- ja kreegiveinid.

Esimest korda on suurenenud poolkuivade ja roosade valik, finalistide ritta on jõudnud ka siider ja vahuvein. Seevastu magusamate dessertveinipudelite rivi on tagasihoidlikum.

Kõige rohkem pudeleid saadeti konkursile Harjumaalt ja Tallinnast, nende kõrval esinesid südilt ka Saaremaa ja Lõuna-Eesti meistrid.

Kes pälvib võidu, selgub 15. juunil, kui profižürii ja rahvažürii hakkavad Haapsalu kuursaalis finaliste avalikult hindama.

Finaal toimub Haapsalus peetava Itaalia veinipeo raames, nii et huvilised saavad mekkida ja võrrelda Itaalia ja Eesti maitseid.


Avalehele
1 Kommentaari
Loe veel: