1. Pudeli minimaalne suurus 0,5 l.

2. Pudelile peavad olema kas kirjutatud või kleebitud järgmised andmed:

-Valmistamise aasta.

-Veini nimi. Vein võib olla nimetatud sarja nimega (à la Veinivilla, Patukoti Peaparandus, Kuldne Kuma), kuid see pole kohustuslik. Kohustuslik on märkida tooraine. Võimalusel märkida ka veini kangus.

-Veini kategooria, milles vein autori arvates võistlema peab: valge kuiv, valge poolkuiv, valge dessert, punane kuiv, punane poolkuiv, punane dessert, vahuvein.

-Pudelid peaksid olema pakitud pappkasti. Ühes kastis võib olla mitu sama valmistaja veini.

-Iga veini (mitte iga pudeli) kohta peab kastis leiduma eraldi ümbrik, mis sisaldab täpsemat infot veini enda ja veini valmistaja kohta (nimi, aadress, meiliaadress, telefoninumber). Ümbrikul peab olema sama veini nimi mis pudelil.

3. Iga esitatavat veini peab olema kolm pudelit – üks eelvooru ja üks finaali jaoks ning üks juhuks, kui eelmistega peaks midagi juhtuma.

Eelvooru saavad kõik veinid ja tehakse pimedegustatsioon vastavalt veinipudelil leiduvale infole. Eeldegustatsiooni käigus veini teise rühma ümber ei tõsteta (aga žüriil on erandkorras selline õigus siiski olemas). Eelvoorud toimuvad aprillikuu jooksul ning hindajateks on nii veiniasjatundjad kui ka mitteprofessionaalid.
Eelvooru žürii valib välja finaali veinid, iga finalist saab sellekohase teate oma kontaktaadressile ning finalistidest antakse ka Maalehe kaudu teada. Koduveinikonkursi finaal toimub 9. juunil Haapsalu veinipäevadel Kuursaalis.

Kuidas saata?

Pappkasti pakitud pudelid saata postiga aadressile:

OÜ Veinivilla, nõudmiseni

Nõmme postkontor

Jaama 18

11601 Tallinn

Postkontoris pakki üle andes palun märkida, et tegu on pudelitega ja kergesti puruneva kaubaga.

Veinid võib ka ise kohale tuua Tallinna Veinivilla lattu (Luite 19a), kuid ainult eelnevalt ette helistades telefonil 508 7222.

Auhinnad on välja pannud Sommeljeede Assotsiatsioon, suhkrufirma Dansukker, trükikoda Dwalin OÜ, Viinitalo Melkko OY, Maaleht ja Veinivilla. Auhindu võib tulla juurde vastavalt toetajate leidmisele.