Valgeid kuivi veine oli konkursile laekunud 16 ning valdava enamuse põhikomponendiks oli rabarber. Samas on üllatav, millist nüansirohkust on veinis võimalik selle viljaga saavutada. Rabarberile sagedasemaks kaaslaseks oli valitud maasikas, mille täpne doseerimine lisab veinile aromaatsust.

Valgete poolkuivade veinide klass oli üks arvukamaid. Seal võistles kokku 24 veini ning žürii ühise arvamuse kohaselt on nii kuivade kui poolkuivade veinide kvaliteet oluliselt tõusnud ning leidus veine, mis said ka maksimaalseid hindeid. „Et kuivade ja poolkuivade veinide hulk ja kvaliteet on tugevasti tõusnud ning magusate dessertveinide osakaal tunduvalt vähenenud, on järjekordne näide sellest, et koduveini tegijate tase tõuseb iga aastaga,“ kiitis Veinivilla perenaine Tiina Kuuler.