12. detsembril kella 11–15 on Tallinnas Sadamaturul (C-terminal, Kai tänaval) koduveini ja -õlle infopäev. Kokku tulevad koduveini ja koduõlle tegijad ning huvilised üle Eesti. Kutsutud on ka Riigikogu ja valitsuse liikmeid, kellega arutada, kuidas luua väiketootjatele veini- ja õlletoodangu müügiks kergemaid võimalusi.

Praegu kehtivate seaduste järgi on kodutootjal pea võimatu oma pruulitud ja kääritatud jooki müügiks pakkuda, samas huvilisi oleks nii müüjate kui ostjate poolel. Kui tahate kuulda, mida seadusetegijad selle kohta arvavad või ise sõna sekka öelda, olge kohal.

Koduveini ja -õlle tegijad saavad soovi korral oma kaasavõetud jooke degusteerimiseks pakkuda. NB! Mitte müüa!

Kuidas tuua vein konkursile?

Samas kogutakse Maalehe ja Veinivilla koduveinikonkursi jaoks veine, mida saab ise kohale tuua. Iga konkursile esitatavat veini peab olema kolm pudelit – üks eelvooru ja üks finaali jaoks ning üks juhuks, kui mõnel pudelil peaks olema korgiviga vms. Eelvoorust edasi mitte jõudnud veinid saab soovi korral hiljem tagasi.

Veinid peavad olema varustatud tegija nime, aadressi ja telefoninumbriga, märgitud peab olema veini nimi ja tooraine; samuti see, kas vein on kuiv lauavein või dessertvein. Tegija nimi ja kontaktandmed palume esitada kinnises ümbrikus, ümbriku peale kirjutage aga veini nimi, tooraine, valmistamise aasta ja kogu muu info, mida veini kohta on võimalik esitada.

Mis on auhinnaks?

Loomulikult on iga koduveinimeistri suurim rõõm joojate heakskiit. Aga kui sellest üksi ei peaks piisama, siis auhindu on välja pannud järgmised firmad.

- Suhkrufirma Dansukker paneb auhinnaks kolmele esimesele kohale 25kg suhkrukotid ning lisaks Eva Solo Dansukkeri logoga karahvinid.

- Trükikoda Moden DL paneb välja iga võistlusklassi võitjale või kokkuleppel korraldajaga eriauhinnana kujundatud trükitud veinipudelisildid kuni 500 tk igale võitjale. Kui võitjal pole endal kujundust, pakub trükikoda omalt poolt ka selle.

- Viinitalo Melkko OY paneb välja spetsiaalsed veini serveerimise karahvinid.

- Maaleht annab võitjatele firmasümboolikaga esemeid ja ajalehe aastatellimusi.

- Veinivillalt on 300-, 500- ja 1000kroonised (maikuus eurodesse arvestatuna) kinkekaardid veiniteoks vajalike tarvikute soetamiseks.

Auhindu võib tulla juurde vastavalt toetajate leidmisele.

Kui soovite tulla 12. detsembril Sadamaturule koduveini ja koduõlle infopäevale, andke sellest palun enne teada, et korraldajad saaksid planeerida osavõtjate hulka ning selleks vajaliku ruumi suurust.

Osalusest teada andmiseks saatke e-kiri info@veinivilla.ee või tiina.kuuler@gmail.com märgusõnaga “Infopäev” niipea kui võimalik.

Samale aadressile võib saata ka kirja märgusõnaga “Konkurss”, kui soovite saada edaspidi täiendavat infot konkursiveinide järgmise kogumise aja kohta.