Enim positiivseid üllatusi pakkus punaste poolmagusate klass, kus paljud veinid hinnati ümber kuivadeks. Kõige kõrgemaid keskmisi hindeid said samuti punased kuivad ja poolkuivad veinid.

Eelmine aasta ei olnud väga hea õuna-aasta ning seda on näha ka finaaliveinide valikus - toorained on varasemast mitmekesisemad. Silmatorkavalt palju oli kasutatud rabarberit ning ka aroonia oli populaarsem kui varem. Samas oli viinamarju vähe ning ka nende veinide iseloom jäi väheke nõrgaks, seepärast žürii otsusega ühtegi viinamarjaveini finaali ei valitud.

Finaali pääsemise jaoks oli tänavu vaja pingutada rohkem kui kunagi varem - vaid mõni üksik finalist on saanud vähem kui 4 punkti – võrdluseks: varasematel aastatel on finalistide seas olnud ka 3,2-3,5 punkti omanikke.

Finalistid 2013
1. Leedriõie Vein (musta leedri õied) 2012 – Katrin Paukson
2. Emma (vahuvein, kuldreneti ja pirni täismahl) 2012– Katrin Paukson
3. Wohop (õun, mustsõstraleht) 2012– Marius Mets
4. Lepassaare talu õunavein (õun, pihlakas) 2012 – Anti Karask
5. Õunavein 2012 – Marek Kangur
6. Rababerivein (rabarber, maasikas) 2012 – Katrin Ratt
7. Arooniavein 2012– Katrin Ratt
8. Karge Kevadhommik (rabarber) 2012 – Mati Vabamäe
9. Mustsõstar – 2011 Raoul Luigend
10. Karbala (jõhvikamahl) 2012 – Meelis Kask
11. Punane Maagia (aroonia, kirsileht) 2012– Meelis Kask
12. Mustsõstravein 2012– Tiit ja Kristi Roost
13. Kreeklane Mustas (kreek ja mustsõstar) 2011– Peep Sõmer
14. Rabarberi-mustika vein 2012– Viljar Kiirats
15. Maasika-rabarberi vein (maasikas, metsmaasikas, rabarber) 2012– Raili Hein
16. Õuna-pohla vein 2012– Kaja Ets
17. Kirss 2012– Riina Ratt
18. Meelehea (punane ja must sõstar, viinamari) 2011 Mait Kukemeri
Eripreemia – Pihlakas 1989 – Heino Pähn (meister surnud, veini esitas tütar Silvi Pähn).