Eakate päev Paikuse vallamajas

1.oktoober on rahvusvaheline eakate päev, mis annab põhjust lisaks septembrikuisesse tähtpäevakalendrisse sisse kirjutatud vanavanemate päevale veelkord pöörata rohekm tähelepanu vanema põlvkonna inimestele.

Pidupäevase meeleolu juhatasid sisse Paikuse Lasteaia Mesimumm Nurmenuku rühma kuus viieaastast laululast, kes esitasid 3 laulu, mida juhatas muusikaõpetaja Kadi Sepp. Nooruslikule sädemele tõid täiendust igihaljaste viisidega akordionil Priit Kask ja vokaalsolist Ilme Prenge.

Tervitussõnavõtuga esines abivallavanem Helve Reisenbuk, kelle üheks ülesandeks on ka vanurite hoolekanne. „Meil on kena traditsioon, et kord kuus tulevad eakad kokku, aga seekordse koosolemise organiseerisime vallavalitsuse poolt, et tähistada eakate päeva,“ selgitas Reisenbuk, kes meelsamini nimetas eakaid kuldse aja inimesteks. Ta tõi võrdluse kuldsest sügisest, mis on looduses oma küpsuse kõrghetkel. „Suvi läbi töö tegemise järel on viljad salvedesse kogutud, kohe on tulemas talv ja puhkuse aeg. Inimesega on sama lugu, et pika töörabamise järel võib lõpuks ka puhata,“ rääkis abivallavanem kauneid paralleele maalides. Mõtet edasi arendades leidis ta, et seni on nad ise peret teeninud ja nüüd võiksid ka puhkust nautida ja lasta perel enda eest rohkem hoolt kanda, tundes rõõmu lastest ning lastelastest.

Reedel käis ta koduhooldustöötajaga valla vanima daami sünnipäeval. Valentine Ristojal täitus 95 eluaastat. Reisenbuk ütles, et vanamemm polevat enda juures mingeid erilisi muutusi märganud. Võibolla üksnes seda, et ei saavat enam kõigega küllalt ruttu hakkama. Kõige enam soovivat ta lastelastega koosolemist, aga kartvat pimedust ja üksi olekut. Seepärast soovis ka Reisenbuk kokku tulnud inimestele sedasama, mis on südamel väärikasse ikka jõudnud Valentine Ristojal: rohkem laste naerust ja kilgetest osasaamist ning suuremat valgust mitmes tähenduses.

Väga kasulik oli arst Janno Atna ettekanne praktiliste nõuannetega sellest, kuidas hoiduda traumadest ja mida esmaabina kõigepealt teha, kui õnnetus ikkagi juhtub.

Suure aplausi teenisid 11-aastane Marge Krahv ja 13-aastane Ove-Karl Naisson, kes on koos sporttantsimisega tegelenud juba neli aastat tantsuklubis Minifox. Väga edukate noorte tantsijate juhendaja on Ants Lopsik. Täna esitasid nad kuus pooleteist minuti pikkust tantsu, mis andis näitliku läbilõikke õpitust. Näha sai mambo, samba, chatsa, rumba, jive, rock ja lisa esitusena ka salsa samme.

Kuue tantsu esitamise järel kutsutakse noored aplausiga tagasi, et salsaga lõpetada

Noorte talentide etteaste järel tulid lavale taas Priit Kask ja Ilme Prenge, et anda võimaluse tantsimiseks ka pidulauas istujatele. Valla perearst Anne Järvsaar tänas Paikuse eakate klubi presidenti Sirje Lemberit, kes oma tegevusega hoiab pensioniealisi aktiivses elukeskkonnas.

Anne Järvsaar tänas Paikuse eakate klubi presidenti Sirje Lemberit
Ilme Prenge ja Priit Kask toovad esinemisega esimesed tantsupõrandale
Linda Nahksepp sai 85

Samal teemal: