Esimese 6 foto autor on Mehis Palotu

Kell 20.15 startisid esimestena Viira bussipeatusest noorsportlane Randel Uibo, tema vend ja isa. Kõige ees liikus politseiauto, järgmisena kaks tsiklit, siis kaameraauto ja selle järel jooksis tõrvikukandja koos saatejooksjatega. Jooksjate järel liikus veel tosin tsiklit kahes rivis.

Viira bussipeatuses ootas Sindi Gümnaasiumi algklasside õpetaja Eneli Arusaar koos kooli näiteringi lastega tule saabumist. Ajalehe Sindi Sõnumid toimetaja Kristiina Sauväli oli samuti juba tulest ette sõitnud ja ootas Uibo saabumist esimesse vahetusse.

Supeluse tänava ühiselamu juures võttis Eneli Arusaarelt tõrviku üle Sindi Lasteaia liikumisõpetaja ja tervisearendaja Helle Tõkke koos lasteaia lastega.

Kunagise Jõe poe ees toimus järgmine vahetus, kus jooksma läks Sindi Linnaraamatukogu juhataja Ene Michelis.

Maxima kaubanduskeskuse vastas olevas bussipeatuses ootas tuld Sindi linnapea Anu Vassvik, kes rõõmsas reipuses tegi eelsoojendust.

Jaama tänava ristmikult jätkas jooksu linnavalitsuse  bussipeatuseni noor jalgpallur Kaspar Mitt koos isaga.

Linnavalitsuse bussipeatuses võttis tule üle Aigar Raja

Kalmistu bussipeatuses võttis Aigar Rajalt tule üle Sindi Spordiklubi treener Jüri Mozessov

Eha tänava alguses Paide maantee ääres ootas Indrek Sauväli koos perega, kus temaga liitus ka ajalehe toimetaja Kristiina Sauväli, et mõneks ajaks kaamera kõrvale panna ja jätkata teekonda tule saatmisega.

Pika tänava alguses oli Sindi Spordiklubi Kalju võrkpallimeeskond asendatud õpilasesindusega.

Õpilasesindusel tuli joosta kuni Kesk tänavani, sest Marko Šorin pidi oma etapist ootamatul põhjusel loobuma. Kesktänava ristil tabas samuti üllatus, sest plaani järgi pidanuks seal olema jalgpallurid koos treeneriga, kuid noored mehed tutvustasid endid hoopis poksijatena.

Veetorni ja Jõe tänava ristmikult alustas jookus Sindi Linnavolikogu liige Toomas Kuuda.

Jõe tänava ristmikult alustas jooksmist mööda Ringi tänavat Sindi spordiveteran Piia Bärlin koos tütrega.

Põhja tänava ristmikult kuni Pärnu maanteeni jooksid Sindi linna Noortekogu liikmed.

Noortekogult võttis tule vastu Sindi Gümnaasiumi direktor Ain Keerup ja jooksis noorema astme õpilastega n.ö. uuele ringile Jõe poe suunas.

Jõe kaupluse juures ootas tule toojaid Sindi Spordiklubi Kalju president Helle Artel, kellel jälle oli varuks väike naljanumber. Halli habemega ätt hoidis küll keppi käes, aga sirge seljaga liikudes nagu ei vajanudki eriti kepi tuge. Arvata võib, et 90-ndat aastat käiv Kalju võib oma väärika ea juures mõndagi lubada, ilma et keegi peaks pahandama.  Paremaid aegu lootev Kalju käis nii rahuliku ja sirge kõnnakuga, mis ei jätnud vähimatki kahtlust, et 100. juubelil on kõndimist abistav kepp ammu nurka unustatud.

Viimase etapi läbis Sindi linna aasta inimene ja Sindi Spordiklubi Kalju juhatuse liige Juhannes Kask, kellel on erilised teened noorte tõstesportlaste treenimisel. Tema viis suure saatjaskonnaga tule toojad Sindi Gümnaasiumi õuele.

Pilte Sindi Gümnaasiumi õuel nähtust

Samal teemal: