Sindi Gümnaasiumi arendusjuht ja Comenius-projekti eestvedaja Sigrid Jamnes saatis esimese reisikirja bussireisilt Itaaliasse.



18. mai hommikul alustas Sindi Gümnaasiumi Comenius-projekti meeskond bussireisi Itaaliasse. Tee peale kaasa saime hulga häid soove, kotitäie maitsvaid pirukaid, mille eest soovime tänada sintlast Alla Metsmaad ja šokolaadikommid, mille eest suured tänud Sindi linnapeale pr Anu Vassvikile.

Meie reis kulgeb läbi Läti, Leedu, Poola, Tšehhi, Austria Itaaliasse, esimesel päeval läbime 860 km ja päeva lõpuks jõuame Nadarzini. Meie bussijuhtideks on Lembit ja Ülo bussifirmast Reval Reisid. Et bussisõitu targasti kasutada, alustasime päeva mängufilmi „Kevade“ vaatamisega.

Õpilased ja õpetaja Kristi sõidavad Itaaliasse esimest korda. Küsisin õpilastelt mida nad reisil viibides ootavad ja kardavad. Kuna sõidetakse esimest korda, siis esimese asjana sooviti Itaaliat ja eelkõige Roomat näha, perega sõbraks saada, uusi sõpru leida, toitudest rohkem teada saada, kogeda palju uut ja huvitavat.
Maarika, Siiri ja Helen soovivad teada saada kas Larino koolilapsed sporti ka teevad. Mõned õpilased on oma majutusperedega juba msn-is suhelnud. Kuuldu põhjal harrastavad nad võrkpalli ja jalgpalli, aga kas nad ka teavad, mis on sangpomm, weigh lifting.

Enamus õpilasi ööbivad võõras peres esimest korda, loomulikult soovivad nad, et majutav pere oleks hästi sõbralik, keelega saaks hakkama, leiaks uusi sõpru, et sõprus jääks kestma. MSN-i vestluste põhjal tunduvad pered väga kokkuhoidvad.

Meie reisiseltskonda kuuluvad

Sindi Gümnaasiumi õpilastest sõidavad Rasmus Retpap, Helen Lehtmets, Siim Arusaar, Angelina Divonina, Ilja Kuvšinov, Karl Vaba, Eva-Lotta Mitt, Mart Nõmm, Alex Feldman, Maarika Buht, Hanna Kivila, Liis Mitt, Marilyn Ollep, Siiri Univer, õpetajatest Maia Agar, Silva Sikk, Sindi Muusikakoolist Kristi Rulli ja Üllar Kallau.

Esimese päeva muljed.

Reisiseltskond vennastub, bussi tagumisest otsast on kuulda tuttavaid laule nagu Sindi kooli laul jne. Õpetajatel ja bussijuhtidel jätkub juttu pikemaks. Inimestel, kes on palju näinud ja käinud, on varuks ohtralt lugusid, mis südamest naerma ajavad. Leedus õitsevad juba sirelid, kastanid. Leedu piiri lõpus võeti meid rajalt maha, et kontrollida bussi dokumente – pikk ja aeganõudev protsess. Poola jõudes hakkas sadama. Õhtuks jõudsime pisut väsinutena kuid õnnelikena oma esimesse ööbimiskohta.

Tänane teekond kulgeb läbi lõputu Poola, Tšehhi Austria suunas, ˇ1000 km, ööbime Willachis.

Samal teemal: