Kuusk läheneb Keskväljakule mööda Pikka tänavat läbi tiheda udu

Ka sedakorda leiti Pärnule sobiv kuusk Paikuselt. Kui möödunud aastal langetati kuusepuu Põlendmaa vana koolimaja juurest, siis tänavu loovutas umbes samade mõõtmetega iluduse Silla külas elav pere, kelle kodumajale muutus ca poolesaja aasta vanune hiiglane ohtlikuks. Omaniku sõnul olevat juurestik hakanud maja vundamenti murendama.

Jõulupuu toomise ja paigaldamisega tegeleva Euro Cactus OÜ projektijuht Arne Meier mõõtis kuuse pikkuseks 18 m ja võra läbimõõduks ca 6 m. Kuna puu püstitati spetsiaalselt ettevalmistatud 1,5 m sügavusesse auku, siis jääb kuuse tegelikuks pikkuseks Keskväljakul ca 16,5 m. Keskväljaku kuuse ehib tuledega AS Elwo.

Enne esimese adventpüha saabumist lubas Meier püstitada väiksemad jõulupuud veel Rüütli platsile, Lasteparki ja Martensi väljakule. Kolm kuuske on tellitud Pärnu Linnavalitsuselt, neljandat soovis Pärnu Keskus.

Linna tellitud kuuskede toomine, ehtimine ja vanikute panemine kesklinna, hiljem ka kuuskede ja vanikute ära viimine läheb koos käibemaksuga ühtekokku maksma 4969 eurot.

Samal teemal: