Nagu eelmistelgi kordadel, tahetakse nüüdki teha koristustööd Sindi kalmistutel, puhastada pargi teid, rohida lillepeenraid ja teha muud kasulikku. Külaliste ettevõtmisega ühinevad ka osad Sindi Avatud Noortekeskuse õpilased. Koristustöid juhendab Sindi kommunaali juhataja Oleg Pulst.

Algusega kell 18.00 toimub Sindi noortekeskuse juures kristlike noorte rockkontsert. Sündmuse peakorraldaja Sven Veedla sõnul on rahvusvaheline bänd kokku pandud ühisprojektina: trummar Bård Kristian Eide tuleb Norrast, bass Tim Hathaway Californiast, kitarrist Adam Hartel Hollandist, teine kitarrist David Pinkston Californiast ja laulja on Heather Hathaway Californiast. Kontsert on tasuta.

Samal teemal:

*

Täiendatud

Youthreality on äraseletatult teistsuguse reaalsuse tutvustamine noortele. Kristlikud väärtused ennekõike. Sellega ei sobi kokku alkohol, mõnuained, suitsud, lodev eluviis ja muu sarnane,“ võtab pastor Sven Veedla paari lausesse kokku ingliskeelsete sõnade taha peidetud noorte tegevuse sisu ja mõtte.

Keskpäevaks kui noored hakkasid Sinti saabuma, oli Oleg Pulst jõudnud kõik vajalikud tööd kirja panna. Polnud muud kui Sven Veedla vahendusel rahvusvahelised grupid kohtadele suunata. Tööd kavandati väga erinevatesse kohtadesse. Alli Pihhus juhendab rohimist Sindi Linnavalitsuse esisel väljakul olevatel lillepeenardel. Mart Nõmm võttis kaasa 6 noort tütarlast, kes pühivad staadioni territooriumit ja puhastavad liikluslinnaku teid, et saaks joonida veel olemasolevatele joontele lisa. Sindi sotsiaalmaja juhataja Viive Sepik on väga rahul ja rõõmus, et tugevad noored mehed tulid appi talviseid puid puukuuri kandma. Osa noori läks kalmistuid korrastama ja teine osa jõe kallastele ja Wöhrmanni puiesteele. Tööd plaanitakse teha kuni kella 15.00. seejärel puhatakse veidi ja tehakse ettevalmistusi kell 18.00 algavaks kontserdiks. Eile anti sama kontsert Paikuse valla rahvale.

Täiendatud uudisega õhtusest rokkontsertist

Kenneth laulis laulu „Pidutse koos vanaemaga“, mille sisu on laulusõnumis väga huvitavalt esitatud. Kui sõbrad kutsuvad välja mingit lollust tegema, täis jooma või midagi sellist korda saatma, siis vastuseks ütleb sõber oma kutsujatele, et pigem ta pidutseb oma vanaemaga kainelt ja puhta meelega ega lähe iialgi taoliste ahvatluste teele.

Kui tavaliselt on rokkontserdid korravalvurite erilise tähelepanu all ja kraadidega joogid peaksid nagu selle muusikaga käsikäes käima, siis nendel noortel, kes täna Sindi noortekeskuse juures esinesid ja enamik kes neid kuulasid, olid küll tehtud teisest puust.

Vladimir Ljamtsev, kes oli oma vanematel Sindis külas, sattus täiesti juhuslikult kontserdile. Kunagi on ta ka ise Sindis rokkinud. Täna mõtiskles ta 40 aasta taguseid aegu, mil rokkimine oli Nõukogude ühiskonnas väga taunitav tegevus, aga nüüd teevad siin poisid väga heal tasemel muusikat. Noortekeskuse ees ei tehtud üksnes muusikat. Vaatajad ahhetasid kui hulk noori hip-hoppi tantsides imevigureid keerutasid ja tiritammesid püsti ajasid. Allpool on mõned kaadrid, mida kaamera silmal õnnestus tabada.

Kontserdi ajal võis lasta näole või kätele maalinguid teha ja õhupallidest väänati isesuguseid kujusid.

Rahvusvahelise ansambli esinemine