Repliigina ütleb oma arvamuse välja Sindi Gümnaasiumi direktor Ain Keerup

Parempoolse pildi tegi Ave-Maria Grimm eile ennelõunal, täna hommikul pidi Ain Keerup (vasakpoolsel fotol) nentima koos kooliperega , et juba õhtupimeduse varjude saabudes hävitati mitte ainult see tore lumememm, vaid ka enamik ülejäänud vahvaid skulptuure.

Taas kord on leidnud kinnitust fakt, et inimkond jaguneb loojateks ja lammutajateks. Ning see, kas elu mingis kogukonnas edeneb või taandareneb, sõltub sellest, kumma poole esindajad tegutsevad kiiremini.
Eile oli südantsoojendav jälgida, kuidas Sindi Gümnaasiumi õpilased, olenemata vanusest, ehitasid ja rajasid, ning olid oma loodu üle õnnelikud ja uhked. Täna hommikul ootas neid kõiki aga äärmiselt halb üllatus, sest kõik, mis oli loodud, oli juba lammutatud. Loomulikult olime me arukate inimestena valmis, et see ühel hetkel võib juhtuda, aga et nii kiiresti.....

Keda süüdistada? Ei oskagi kohe kellelegi näpuga näidata. Ilmselt olid need lapsed, aga nemad saavad oma tegevuseks eeskuju täiskasvanutelt. Ka täiskasvanud jagunevad loojateks ja lammutajateks. Ja ega lammutajad pruugigi alati pahatahtlikud olla. Lammutada võidakse ebateadlikkusest või rumalusest. Või oli algne plaan hoopiski suurejooneline – kõigepealt vana, mittesobilik lammutada ja siis uus ning uhkem asemele ehitada.

Aega on täpselt nii palju, kui on, ja seda ei ole võimalik kelleltki juurde kaubelda. Seega on täiesti võimalik, et uue ja parema asja loomine jääbki vaid ajapuuduse taha pidama. Aeg sunnib uusi asju tegema, vana, mittesobiliku lammutama, et siis ju jälle midagi uut ja paremat ehitada. Loomulikult, kui aeg lubab...

Teemat kokku võttes peab tõdema, et süüdi on vist jälle ühiskond. Või ikka ei ole?
Soovin, et mind ümbritsevate inimeste seas võidaksid alati loojad!

Et see nii saaks toimuda, kutsun kõiki üles taastama seda, mis on lammutatud!

Ave-Maria Grimm jäädvustas fotodele Sindi Gümnaasiumi lumise töö, mille abil saab veelkord kaunist päeva meenutada.

Samal teemal: