Fotodel: 1) Kergejalg, Pika ja Päka; 2) tantsupõrandal

Kui Paikuse Mesimummi Lasteaia lapsed hommikul suurde saali kogunesid, üllatas neid suure kuuse all magav päkapikk. Päkapikud Pika, Päka ja Kergejalg otsustasid advendi hommikut alustada üheskoos mudilastega lustides. Sel ajal, mil Pika ja Päka mööda koridore ja saali ringi lippasid, põõnas Kergejalg rasket und. Siiski ajas päkapikkude sagimine ja laste vaimustunud hüüded ka kõige raskema unega päkapiku üles. Paar korda prantsatas ta siiski veel maha tagasi, aga varsti toibus temagi, hõõrus silmi ja läks uurima, kus teised kaaslased aasivad. Palju siiski Kergejalg ei jõudnud joosta ega vantsida ja potsatas uuesti istuma.

Virgad päkapikud tegid hommikvõimlemist ja üheskoos lauldi Jõuluöö imearmsat laulu. Seejärel tantsiti saanisõitu. Laste hõiked teatasid, kuidas jõuluvana liigub ja päkapikud püüdsid öeldu järgi keha, käte ja jalgadega seda järele aimata: aerutades, suusatades, uisutades jne. Päris mölluks läks siis, kui päkapikud hakkasid vatitupsudega mudilasi loopima. Päka tegutses klahvpillil sellise osavusega, et lumepalli laul meenutas päris lumesõda ja päkapiku enda lauluhääl oli nii heleda kõlaga nagu oleks inglike ise klahvpilli serval istudes laulnud. Sama kaunid olid ka laulud „Õues sajab lumi” ja küünla laul. Seejärel süütasid päkapikud küünlad, et need lasteaia õpetajatele anda. Kõige lõpuks võisid lapsed käe maiustuste korvi pista ja suu magusaks teha.

Viimaks ilmnes, et igal päkapikul on erinev amet. Pika on liikumisõpetaja Anne Kaar, Päka on muusikaõpetaja Kadi Sepp ja Kergejalg on kodanikunimega Leila Feldmann kes töötab juhataja asetäitjana õppe ja kasvatustöö alal.

Paikuse Lasteaia Mesimumm juhataja asetäitjana õppe ja kasvatustöö alal Leila Feldmann on väga tänulik Priit Kallele, kes kinkis lasteaia perele suure kuuse. Samuti soovib ta mudilaste ja ülejäänud rahva nimel tänada OÜ Hydromel projektijuht Toomas Asi ja tema firma teisi tublisid mehi, kes kuuse kohale tõid ja üles panid

Fotode autor: Leila Feldmann

Vaata samuti: