Paikuse Lasteaed Mesimumm otsustas täna pärast töö-, õppe- ja mängupäeva lõppu jätkata õhtupimeduse saabumisest ja tuisust hoolimata põneva meelelahutusega õues keset lumekuhjatisi.

Mesimummi lasteaia lumest maskott on mesimumm; Mesimummi lumelinna ehitajad kinnitavad keha

Paikuse Lasteaed Mesimumm tänas täna kogu maja personali nimel oma väikeste mummide isasid tänukirjaga selle eest, et hoidsid hoone suure katusepinna lumest puhtana. Majandusjuhataja Grüüne Ott palus katusel lumetõrjet teinud isasid väga kiiduväärse vabatahtliku töö eest tänada eraldi nimesid nimetades. Olgu siis soovitult väärt mehed nimetatud: Kullar Malviste ja Vello Ott Päevalille rühmast, Kalle Tinnuri ja Margus Sass Kellukese rühmast, Kardo Nee Karikakra rühmast, Raimo Eriste, Martinš Mežulis, Alari Kaevand, Priit Kaevand ja Imre Viin Nurmenuku rühmast, Harry Järmut ja Veljo Vainola Sinilille rühmast, Aimar Vohu Saialille rühmast ning Aimar Tael Võilille rühmast. Nimetamata ei või unustada ka lasteaia remonditöölist Pavel Sõsojevit, kes on pidevalt katusele kuhjuva lume hulka jälginud ja väga vajalikke töid juhendanud.

Täna andsid mudilased koos oma isade ja emadega katuselt alla kühveldatud hiigel kõrgetele lumekuhjatistele uue mõtte. Kellukese rühma õpetaja Liana Suitso eestvedamisel korraldati koos õpetaja Merje Lehiste ja abiõpetaja Virve Partsiga tõeliselt suur lumelinna ehitus. Käärulise hoone õuetaskutes on

kõigil kümnel rühmal oma lumemägi, mida vastavalt fantaasia küllusele võis iga rühm iseseisvalt kujundada. Ühine oli enamikel liulaskmise renn ja tõusutrepid, paljud uuristasid läbikäigu tunneli. Aga oli ka päris originaalseid ettevõtmisi. Päevalille rühma lapsevanemad voolisid hiiglasliku mesimummi, mille kenasti üle värvisid. Mesimummi kõrvale sammus ka kilpkonn ja üle teeraja jäi neid põrnitsema mingi tõuk või uss. Päevalille rühma maalijad võõpasid sellegi Looja loodud loomakese lumest värvilisemaks.

Kui päeva õhtusse veeremisega lumetuisk tugevnes ja võis karta, et tugev tuul rikub ehitajate plaane, siis sellise eksiarvamuse kummutasid ehitajad õige pea. Mida rohkem lund vastu nägu keerutas, seda trotslikumalt külmunud lumekamakaid raiuti ja vett liurajale valati. Kõige väiksemad ehitajad aga näisid kõige vähem

hoolivat tuisutaadi tembutamistest. Paistis nagu lustinuks ilmataat ja mudilased üksteise seltsis omakeskis ja lasid vanematel oma tegemisi rahulikult endamisi iseseisvalt toimetada. Töö ja lustimise hoog oli kõigil ühesuguselt sedavõrd tugevalt sees, et paljud ei mallanud isegi söögiajaks katuse alla koguneda, kus jagati Viive Partsi poolt keedetud maitsvat suppi, kuuma teed ja saiakesi.

Mesimummi lumelinna kastmine

Samal teemal: