Iga rühm tuleb oma tordiga sünnipäevale; kõigi rühmade tordid

Mesimummid sõid täna ennelõunal sünnipäeva torti ja heiskasid oma lasteaia lipu.

Lipu heiskamise tunnistajad; Mesimummi lipu heiskavad Maris Kuusk ja Pavel Sõsojev


Täna tehti algust Paikuse Lasteaia Mesimumm 30. sünnipäeva pidulike sündmustega, mis on jagatud kolmele päevale. Vihmase ilma tõttu toimus varem õuele kavandatud suurem osa päeva sündmustikest lasteaia siseruumides. Enne kella kümmet kandsid rühmade õpetajad endi poolt valmistatud tordid saali pääsla ees olevale pikale lauale, millest möödudes said mudilased näha kõige erinevamal viisil ja kujundusega valminud suuri sünnipäeva torte.

Kõige pidulikum hetk saabus siis, kui õppealajuhataja Leila Feldmann küsis saali kogunenud pisikestelt mummidelt – missugune lipp Eesti ja Paikuse valla lippude kõrvalt puudu on? Ühises kooris vastati: „Mesimummi lipp!“ Pärast selle teadmise kooris välja ütlemist sisenes Maris Kuusk pidulikul sammul saali ja asetas seni puudu oleva lipu vardapesasse.

Kevadel väljahõigatud Mesimummi oma lipu ideekonkursi võitjaks osutus paljude teiste osalejate seas sama lasteaia lapsevanem Maris Kuusk, kes õpib praegu Rakvere kolledžis ka ise lasteaia õpetajaks. Lipu autor ütles tagasihoidlikult, et ei pea end küll eriliseks kunstnikuks, aga harrastab arvutigraafikat ja fotode töötlemise programmide abil kujundab logosid. „Olen õppinud 2 aastat Kuressaare ametikoolis, kus sain vajalikke teadmisi selleks tööks,“ rääkis Kuusk. Küsisin, kas idee otsimisel liikus peas palju võimalikke kavandeid? „Ei, mõtlesin kohe aiale ja lillepärjale, et rõhutada tänavuaastast juubelit, samuti meenutab kahe mesimummi ümber olev ovaalne lillede põimik laulusõnu „kes aias, kes aias...“, selgitas autor lipu saamislugu ja seda kuidas mitu tähendust sümboolses pildis ühte siduda.

Lipu valmistaja oli pikaajaline koostööpartner OÜ Siidivennad, kes on varem teinud Mesimummi logoga särgid, kotid ja muid sama sümboolikaga meeneid Paikuse lasteaiale.

Meeleolukas poolnäitemängulises lavastuses ühinesid väga kenasti kõik mudilased ühiseks mänguks, millele õpetajad suutsid lapsi meisterliku oskusega kaasa haarata. Kogu mäng toimus rongisõidul mitmetes peatustes. Esimeses jaamas olid vastas köögitädid suure kulbi ja veel suurema katlaga, et valmistada sünnipäevasoovidest segatud maitsvat suppi. Kes peoga, kes suure sülemiga asetas kulbile oma parimad soovid, mis seejärel mahukasse katlasse puistati. Soove oli seinast seina: palavaid, siiraid, armastavaid.

Põnevat ootamatute ootuste põnevust tekitas ka hea näitleja vilumusega õpetaja Janika Tamm, kes suutis nägu ja häält kümme korda erinevat viisi moonutades öelda „Palju õnne sünnipäevaks...“ Lapsed pidid kaasa mõtlema ja ise otsustama, milline häälekõla ja kehakeel on sünnipäevalapsele kõige meeldivam. See tekitas lastes segadust, sest ei teatud alati, kas tädi käitumise üle imestust väljendada või suure häälega naerda. Kindel oli vaid see, et vahva esinemine selgitas mõndagi ka mudilastest pikematele inimestele.

Kui saalipidu peetud sai ja tordi söömine käsile võeti, lükkas päike pilved parajalt niipalju laiali, et nägi avaratest akendest sisse vaadata. Sellest tekkis kõigil tahtmine vihmavalangute vaheaega ära kasutada ja Mesimummi lipp kähku õuel olevasse masti tõmmata. Lasteaia territooriumi haldaja Pavel Sõsojev paigaldas kolm 6 meetri pikkust lipumasti, mille tulemusel on nüüdseks terves Paikuse vallas valminud kõige esinduslikum lipuväljak, kus hakkab alaliselt lehvima valla ja Eesti lipu kõrval ka Mesimummi lasteaia lipp.

Esimese lipu heiskamise au osaliseks said Pavel Sõsojev ja Maris Kuusk. Täpselt ajastatud hetkel, mil käed puudutasid lipunööri, avanes masti kohal rohke veega täidetud vihmapilv, mis hetkega nii lipuheiskajad, sündmust vaatama tulnud mudilased, õpetajad ja mõned kohal viibinud lapsevanemad täiesti märjaks tegi. Niipea kui vihmaveega piserdatud lasteaiapere varjule jõudis, naeratas päike taas sõbralikult aknast sisse. Mesimummil on ju ikkagi sünnipäev!

Sinilille (pildil) rühm on üks käesoleva juubelisünnipäeva ettevalmistajaid; Lause Palju õnne sünnnipäevaks tähed õigetele kohtadele

Samal teemal: