Eksiarvamuse vältimiseks olgu kohe alguses öeldud, et tegemist pole Eesti Ringhäälingute Liidu poolt väljaantava eetriajakirjaniku kuldmikrofoni nimelise aastaauhinnaga, sest rääkimise kõrval on samavõimalik ka laulda kuldmikrofoni vääriliselt. Pärnus registreeritud ja Sindis tegutsev huvikool ModeRato on kiiresti ja väga edukalt edasipürgiv laste muusikalisi oskuseid arendav mittetulundusühing, mis ei piirne oma tegevushaardega mitte üksnes ühe kindla maakonna nurgakesega, vaid laotab kandvaid tiibasid üle Pärnumaa.

Täiesti uue suure väljakutse on ModeRato koos käesoleva aasta algusega välja käinud tervele Pärnu maakonnale ja kutsub 3. aprillil Sindi Seltsimaja suurele lavale laste laulupäevast osa võtma 3-7 aastaseid mudilasi, kes armastavad laulda. ModeRato juhatuse liige Margrit Kits ütles tänasel usutlusel, et Sindi Seltsimaja saal ja lava on tõepoolest suur ja igal väikesel lapsel on seal esinedes tõepoolest staari tunne. Koos rõduga 380 kohalisest saalist avanev vaade 8 meetri kõrgusele lavale, mille põranda pind on 8X9 meetrit, loob koos hea akustikaga, mida on tuntud muusikudki kiitnud, nii esinejatele kui kuulajatele kindlasti suurepärase elamuse.

Kuid Margrit Kits ei soovi siiski peamist tähelepanu pöörata headele esinemisvõimalustele Sindi Seltsimajas, ehkki seegi on oluline, vaid laulupäevale, mis tema ja meeskonna poolt kavandatuna peaks kujunema erinevaks teiste samalaadsete sündmuste seas, aga ka üllatusi pakkuvaks, millest üksikasjalisemalt on praegu siiski veel vara rääkida. Väikeselt solistilt oodatakse ühe laulu esitamist. Margrit Kits pidas oluliseks rõhutada, et väikeste mudilaste laulupäev ei pea kujunema pingsaks rebimiseks parimatele kohtadele, sest väärilise autasu saab iga osaleja. Välja antakse ainult üks päriselt teistest eristuv auhind, milleks on „Kuldmikrofon“.

Sündmuse korraldusliku poole osas abistab ModeRato ettevõtmist Sindi Teatri Selts. Rahalist toetust loodetakse saada Pärnu ja Sindi linnadelt, kellele on ka vastav taotlus esitatud.

Üheskoos on võimalus laulu õpitoas õppida selgeks üks uus laul ja selleks saab registreeruda kuni 19. märtsini. Osalustasu on 3 € ja arved saadetakse meili teel. Infot jagatakse telefonidel 55988836 ja 5052964. ModeRato kodulehele pääsed siia klikkides.

Samal teemal: