Rannaääre puhketalus; hilisõhtune tantsupidu Rannaääre puhketalus, fotode autor REINE NIIN

Algselt välja kuulutatud Raiesmaa puhketalu asemel toimub rahvamuusikalaager samasse valda jäävas Rannaääre puhketalus. Laagris osaleb 27 last, vanuses 7-16 aastat. Kokku on tuldud üle Eesti: Tallinnast, Kiviõlist, Jõgevalt, Suure-Jaanist, Pärnust, Häädemeestelt. Rahvamuusikalaagri tööd juhendab Reine Niin, kes ka ise lapsi õpetab koos teiste õpetajatega. Nende nimed on Margrit Kits, Kristi Alas, Kaarin Aamer ja Eha Niglas. Laagis õpetatakse lastele akordioni, viiuli ja kandle mängimist. Ühiselt musitseeritakse ansamblites, tantsitakse ja mängitakse vanu rahvamänge.

Pühapäeva keskpäevaks on kõik rahvamuusikasõbrad kutsutud Rannaääre puhketalus toimuvale kontserdile, kus laste esinemised annavad ülevaate laagris omandatud oskustest.

Seekordne laste ja noorte rahvamuusika laager toimub juba kuuendat korda. Alati valitakse laagri tegevuskohaks mõni uus paik. Seni on laagreid peetud Orajõe külas Nurmenuku talus, Kihnu rahvamajas, Häädemeeste muusikakoolis, Kabli looduskeskuses ja möödunud aastal Metsapoolel.

Samal teemal: