24. oktoober on Paikuse valla ametlik asutamise kuupäev. Pidupäeva eelõhtul tähistati 19. sünnipäeva ca 80 valla inimesega ja täna hommikul jätkati lustliku peoga Mesimummi lasteaias, kuhu mudilased olid isiklikult kutsed kätte viinud tosinale Paikuse valla allaasutustele ja firmadele.

Viis minutit enne poolt kümmet sammus mööda Paikuse Mesimummi Lasteaia pikki koridore valla kõige pikem mees koos abivallavanema ja tervisekeskuse esindajatega suure saali poole. Natukese aja pärast saabusid firma Sandvik OÜ 3 töötajat, kelle puhul on tegemist n.ö. kollases majas oleva kaupluse esindatusega. Nii oli kutsutuist täpselt kolmandik kohal ja vanemate rühmade lapsed tapsisid hanereas kätest kinni hoides rühmade kaupa saali keskele, kus moodustati hetkeks suletud ring ning seejärel võeti seinte ääres kohad sisse, et oodata vaikselt oma esinemise korda.

Valla sünnipäeva külaliste vastuvõtuks olid põhjaliku ettevalmistuse teinud muusikaõpetaja Kadi Sepp ja spordiõpetaja Anne Kaar. Seinal ilutseva kaunistustega teksti valmistasid Sinilille rühma lapsed, keda juhendasid õpetajad Eve Laur ja Erme Pedak. Seinale oli kirjutatud: Paikusel on kõige parem elada.

Esinemiskava algas sünnipäeva ühislaulmisega ja lõppes Mesimummi hümniga. Sinna vahele mahtusid kõigi rühmade etteasted, mida lapsed olid püüdlikult õppinud. Viimaks pidid ka kõik külalised laste ja õpetajate sekka astuma, et ühiselt käed, jalad ja keha panna ühtses rütmis liikuma. Vallavanem Kuno

Erkmann kinkis lastele suurele mehele vastavat mõõtu hästi kopsaka maiustuste koti, milleks pidanuks kõigile suu magusaks tegemiseks jätkuma. Maiustustega kostitas ka pood ja tervisekeskus ning kui juba arstitädi lastele kompvekke jagas, siis läks päris maiustamiseks kuna mudilastel oli endilgi varutud komme, mida kõigile külalistele pakkuda.

Kadi Sepp

Samal teemal: