Sindi Linnuriigi elanikud otsivad lähimaid jõeäärseid puhke- ja supluskohti. Ega nende kohtade leidmine nii kerge olegi. Kus pole jõel piisavat sügavust, kus on ligipääs raskendatud ja kus jõeäärsete maaomanike poolt seatud teatud tõkendid.

Siiski arvab Anu Juurmann, et hea tahte korral on sobivad kohad täiesti leitavad. Laskudes mööda Lõokese tänava mõttelist pikendust alla Pärnu jõe äärde, avaneb kaunis vaade veele ja suplemise kohtki on päris sobilik. Piirkond vajab vaid parajal hulgal töökaid käsi. Suurem töö oleks kalda võsast puhastamine, kulu ja prahi kokku riisumine ning ära vedamine. Kalda tee ja jõe vahel olev lai jõelamm kuulub AS Reldorile, kellega Juurmannil on kaldaveerul tegutsemise osas kokkulepe olemas. Reldor ei näe selles probleemi, et jõeäärde pääsemiseks kasutatakse nende maal asuvat jalgrada. Praegu on tee jõe äärde küll üsna vähe aimatav ja vesine, kuid loodetavasti annab seda puudust tulevikus parandada.

Reldor polnud vastu ka soovile sealsamas pärast tööde lõppu simmanit korraldada. Lõkke tegemise luba on samuti olemas. Nii julgeb Juurmann lubada talgulistele koguni palavat talgusuppi.

Kuna Juurmann on ääretult tragi naine, siis vaatas ta veel läheduses olevat teist võimalust. Rähni tänava joonel asub Mihkel Raju valdus, mida on pidevalt hooldatud. Selle taga asub jõe ja eravalduse piiri vahel 5-6 meetri laiune riba, mille võiks samuti võsast ja kulust puhastada. Juurmanni sõnul olevat maaomaniku poolne luba olemas, et 1. mail võib otse üle eravalduse kõndida. Kuidas tulevikus veeäärde pääsu korraldada, on esi algul veel küsimus lõplikult lahendamata.

Kui palju täpselt jõutakse ühe päevaga töid ära teha, selgub siis kui kohale tulevate inimeste arv teada ja veel parema ülevaate saab muidugi päeva lõpul. Aga mitte miski ei takista ka hiljem hoogtööpäevakute korraldamist kui selleks vajadust nähakse.

Talgute juhiks registreerinud Anu Juurmann ootab talgulisi 1. mail Lõokese tänava ja Kalda tee ristumiskohal. Täiendavat infot saab siia klikkides.

Samal teemal: