30. septembril kandis Liiklusohutuse keskus OÜ Pärnumaal Sindi Lasteaias ja Sauga valla Jänesselja Lasteaias asfaltkattele kolmevärvilised jooned liikumis- ja liiklusõpetuse korraldamiseks. Liiklusõppeväljakute mahamärkimine on olnud käesoleval aastal Statoili ja Maanteeameti vaheline koostöö heategevusprojektis, mis hõlmas üleriigiliselt 11 lasteaeda.

Käivitatud projektiga kaasnesid ka vastavasisulised õppematerjalid: L.Erik, E.Kohari "Liiklusmängud ja -tegevused", audiovisuaalsed õppefilmid "Jänku-Jussiga liikluses" ja "Liikluskasvatus lasteaias".

Esimesi liikumisharjutusi tulid avapäeval oma silmaga kaema ka Sauga vallavanem Priit Ruut ja Maanteeameti esindajana Toomas Kiviselg.

Jänesselja Lasteaia direktor Aina Alunurm selgitas, et lasteaia juurde joonitud liikumiskasvatuse õppeväljak võimaldab lastele tutvustada lõbusate liikumismängude abil liikluse aabitsatõdesid turvaliselt ohutus keskkonnas. Mudilaste õppeväljakul omandatavad käitumisharjumused loovad parimad eeldused selleks, et hiljem õppida liiklema jalakäijana, jalgratturina või ka autojuhina.

Laste poolt targalt ja vapralt liikumisraja läbimise eest anti rühma õpetaja käte ka avamispäeva tunnistus, mille ülemist nurka kaunistasid kenad värsiread: „Kui sa suisa uisapäisa kõnnid keset sõiduteed / siis sul õnnetus küll hüüab tulles! / Kui sa suisa uisapäisa reeglitest pead liikluses / rahulik ja lõbus olla võid sa ikka eluteel!“ Iga laps pistis aga harjutuste sooritamise järel põske Mesimummi või Teekonna kompveki ja hammustas õuna peale.

Laste liikluskasvatus on üks osa kasvatusest!

Aina Alunurm tuleb suurepäraselt toime ka mudilaste õpetajana

Samal teemal: