Roman Fosti võitis Luitejooksu  teist aastat järjest

Häädemeeste vallas, Rannametsa külas toimunud viies Luitejooks koos Luiteretkega tähistas Kahe Silla klubi hooaja algust.

Täna, 15. aprillil toimunud Rannametsa Luitejooksul püstitati taas osalejaterekord. Imeilusat kevadilma nautis 314 Luitejooksule startinut, Luiteretkel osales 163 käijat. Pisemaid spordisõpru oli Lastejooksu stardis 85. Teist aastat järjest Rannametsas toimunud Koerte Luitekrossil osales 41 neljajalgset koos peremeestega.

„Tänased 603 registreeritut näitavad seda, et rahva liikumisharrastus võidab järjest rohkem populaarsust nii Pärnumaal kui tervikuna kogu riigis. Luitejooksu traditsiooniga alustades lootsime saavutada 800 osalejaga piiri, nüüd näeme, et see hulk on täiesti käega katsutavas ulatuses,“ tundis Vahur Mäe ühe peakorraldajana kordaläinud päevast siirast heameelt. Naljatledes ütles ta Pärnu volikogu esimehena juurde, et spordisündmust ettevalmistava meeskonna jaoks on tegemist ühe „väljasõiduistungiga“ linnast kaugemale, kus kogu meeskonna ja varustusega välja tullakse. „Selles mõttes on see nii meie kui ka osalejate jaoks eriline sündmus. Luitejooksu muudab eriti unikaalseks raja profiil. Mainida tuleb Baltimaade kõige kõrgemaid luiteid Torni- ja Tõotuse mägesid, millest viimane on 38 m üle merepinna,“ rääkis Mäe 4,5 km pikkuse raja fantastilisest loodusest, mis pakub mõõdukat sportlikku väljakutset valdavalt pehmel metsaalusel pinnasel kus distants kulgeb Luitemaa looduskaitseala suurte kõrguste vahel järskudel tõusudel ja langustel.

Viiendat korda toimunud ja esimest tagasihoidlikku juubelit tähistava Luitejooksu võitis 5 kmdistantisl ajaga 17:07.4 Roman Fosti, kes edestas konkurente ka mullu. Teine oli Tartumaalt pärit jooksja Hasso Paap, kelle ajaks 17:17.5. Ajaga 18:09.9 saavutas kolmandana koha Ida-Virumaa jooksumees Deniss Košelev.

Naiste arvestuses saavutas ajaga 21:36.6 esikoha Birgit Pihelgas Pärnumaalt. Naiste esikolmikusse kuulusid veel Ksenia Savtšenko Ida-Virumaalt (aeg 22:42.4) ning Pärnumaalt pärit Kaidi Keir Kukk ajaga 23:29.2.

Kõige kiiremini, ajaga 21:22 läbis raja Ott Reppo koos oma neljajalgse sõbraga. Teisena jõudis koos koeraga üle finišijoone Janar Pähn (aeg 23:12), kolmandana finišeerusid Andrin Ratiste (aeg 23:16) ja tema neljajalgne lemmik.

Lõplikud luitejooksu tulemused leiab siia klikkimisel.

Rannametsa Luitejooks on Pärnu Kahe Silla klubi kolmikürituse esimeseks etapiks. Sarja kuuluvad veel Jüri Jaansoni Kahe Silla jooks ning Kahe Staadioni jooks, vahendab Margus Randmäe Pärnu Kahe Silla klubist ja tänab korraldajate nimel kõiki osalejaid, toetajaid, vabatahtlikke ning partnereid! Lõplik Luitejooksu finišiprotokoll on leitav aadressil www.2silda.ee. Kohtumiseni 1. ja 2. septembril, Pärnumaa Rahvasporditurul ning Jüri jaansoni Kahe Silla jooksul!

*

 

 

 

Samal teemal: