Maanteeameti Lääne regiooni tellimusel parandati täna pealesõite Reiu sillale Paide maanteega külgneval jalg- ja jalgrattateel. Silla otstes olevad kõrged eritasapinnad tasandati asfaltbetooniga. Ohutuma liiklemise tagamiseks laiendati asfalteeritud teed nii Paikuse valla kui Pärnu linna poolel.

Paar nädalat tagasi uuendati Pärnu Linnavalitsuse tellimusel osaliselt Raeküla poole jäävat Paide maantee äärset jalg- ja jalgrattateed. Nüüdsest on eeskätt jalgratturitel märksa mugavam liigelda heas korras jalg- ja jalgrattateel alates ehitatavast Riia ja Paide maantee ristimikust kuni Sindini.

Praegu lõpeb Sindis jalg- ja jalgrattatee Kauri tänavaga. Maanteeameti Lääne regiooni direktori asetäitja Margus Eisenschmidt ütles, et Sindi linnas riigimaantee nr 59 Pärnu-Tori äärde jalg- ja jalgrattateed käesoleval aastal ei ole planeeritud ehitada, kuna olemasolevaid kogujateid saab ka kergliikluse jaoks kasutada. Siiski on sel aastal plaanis rekonstrueerida riigimaantee nr 59 Pärnu-Tori km 6,1-6,5 asuv riigimaantee ja Rahu tänava ristmik, kus mõlemas suunas liikuvale ühistranspordile rajatakse uued bussi ooteplatvormid. Jalakäijate ohutuse suurendamiseks rajatakse ristmikule ohutussaar, paigaldatakse valgustus.

Samal teemal: