Rein Laose Teatristuudio, Lasteteater Saabastega Kass tuleb külla Paikuse, Sindi ja Tori lastele näitemänguga „Raamatukogunõid Rosaalie”.

Põnevuse tekitamiseks võib öelda, et kõbusa olemisega iidvanal nõial on isiklik kits Möku, ta tunneb rõõmu rahulikust nõiaelust koorekommidest ja lasteraamatukogu valvuriametist. Korraga Rosaalie rahulik elu muutub, kui ühel pühapäeva hommikul hakkab kõik seikluseks kasvama. Mis täpsemalt juhtuma hakkab, seda saab teada vaid noorte näitlejatega kohtudes.
Näidendi aluseks on võetud 2008. aasta kevadel lastejutuvõistluse “Minu esimene raamat” võitjaks tunnistatud tartlanna Siiri Laidla muinaslugu “Raamatukogunõid Rosaalie”.
Kuna võistluse korraldajad seadsid raamatu sihtgrupiks viie- kuni üheksa-aastased lapsed, siis on ka esitatav näitemäng mõeldud esmajoones sellele eale. Samal ajal pole põhjust näitemängus pettuda ka täiskasvanutel, kes soovivad end viivuks tagasi lapsepõlve asetada. „Arvan, et väärt lasteraamat kõnetab kõiki vanusest hoolimata,” ütles Siiri Laidla 2008. a. mais antud usutluses Eesti Päevalehele ja usun, et autor ütleks sama ka Rein Laose lavateose kohta.
Pärnu Kunstide Maja Lasteteater Saabastega Kass tegi algust 1976. aastal tillukese näiteringiga. 33 aastat hiljem mängib õpilasi alates algklassidest kuni gümnaasiumini. Üldse on neid kokku 60 ümber. Olenevalt tasemest harjutavad lapsed näitekunsti algajate-, edasijõudnute- ja stuudiorühmades. Stuudio juurde kuulub ka luuleteater. Teatri õpetaja on näitleja Rein Laos.

„Raamatukogunõid Rosaalie” seiklused hakkavad käesoleval nädalal kogupere etendusena toimuma järgmistel aegadel ja kohtadel: hommikul kell 10.30 neljapäeval Paikuse Vallamajas, reedel Sindi Seltsimajas ja laupäeval Tori Rahvamajas.

Etendused toimuvad Reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku erakonna liikmete ettevõtmisel ja koostöös kohalike omavalitsustega.

Samal teemal: