Laada nimetus ja moto on jäänud samaks, mis möödunud aastalgi ja sellega soovitakse edaspidi järgnevatel aastatel jätkata, et rõhutada ka sõnades kooli ettevõtmise kestvust ja sihipärasust.

Laada koordinaator, Sindi Linnavalitsuse haridus- ja kultuuritööspetsialist Sigrid Jamnes selgitas, et Sindi Gümnaasiumis õpetatakse majandust Junior Achievement programmide alusel alates 2001. aastast. Viimased 11. aastat on olnud laat õpilasfirmadele väljundiks, kus enda valmistatud tooteid ja teenuseid pakkuda. Koordinaatori sõnul on pikaajalise tavaga laatadele paaril viimasel aastal kaasatud sõpru nii Sindist kui väljastpoolt linna.

Laadale iseloomuliku melu loomiseks on ettevalmistatud isetegevuslik kontsertkava ja lavale astuvad nii suured kui väikesed lauljad, tantsijad ning pillimängijad Sindi Gümnaasiumist, Sindi Seltsimajast, Sindi Muusikakoolist. „Tulge ja leidke endale ja oma lähedastele jõulukingid Sindi jõululaadalt, kus müüakse erinevaid tooteid ja pakutakse jõulukuule sobivaid teenuseid,“ kutsub korraldajate nimel Sigrid Jamnes. Müügitegevust vaagib hindamiskomisjon, mis koosneb ettevõtjatest ja ametnikest. Praeguseks on teada, et auhinnad panevad välja Qualitex, Wendre ja Endla Teater. Parima rahvusliku toote eest annab eriauhinna Eesti Lipu Selts. Tänavu muutub žürii liikmeskond rahvusvaheliseks, sest Qualitex’i esindab firma juhatuse liige Vishal Sharma.

Samal teemal: