Simone Põder, Dajana Raab (kes lõpetas eelmisel aastal kullaga) ja Lisette Kandima

Sindi Gümnaasiumile oli tänane päev ajalooline, sest varem pole samal õppeaasatal kahte kuldmedalit välja antud. „Hetke rikastab teadmine, et kuldmedali väärilised on nii statsionaaris õppinud õpilane, kui ka mittestatsionaaris õppinud õpilane. Need on Lisette Kandima ja Simone Põder,“ ütles gümnaasiumi direktor Ain Keerup. Mõistetavalt tunneb direktor statsionaaris õppijaid paremini ja seepärast püüdis ta iga lõpetanut mõne lausega iseloomustada.

„Lisette jääb meelde oma õiglustunde poolest. Kui vaja, oli valmis kaitsma ka klassikaaslasi, kas või õpetajate eest. Teda jagus sõna otseses mõttes igale poole. Unikaalne inimene, kes tuleb kohale ka siis kui on haige või üldse ei viitsi. Viimati oli ta tähelepanu keskpunktis 4. juunil, mil võtsime Tallinnas Toompeal koos vastu Riigikogu poolt kingitud Eesti Vabariigi paraadlipu. Ka täna on tal raske märkamatuks jääda,“ iseloomustas Lisettet kooli direktor.

Põnev oli kuulda algklasside õpetaja Eneli Arusaare meenutust sellest, mida Lisette neljandas klassis endast rääkis. Arusaare kinnitusel lubanud ta juba siis õppida ainult viitele.

Lõppsõnas jagas Keerup veel oma viimaseid soovitusi: „Ükskõik kui andekaks, targaks, ilusaks ja rikkaks te ka ei saaks, ärge kunagi unustage oma sõpru ja lähedasi. Olge nende jaoks sama lihtsad, vahetud ja kättesaadavad, kui te olite seda kooliajal.“

Möödunud aastal lõpetas kuldmedaliga Dajana Raab, kes pole oma kooli ja õpetajaid unustanud. Täna tuli ta tänaseid kullaga lõpetanuid õnnitlema ja rääkima, kuidas läheb. Hea oli kuulda Dajana suust sõnu, mis kinnitasid tema soovide täitumist. Peagi saab ta minna õppima Türki.

Huvipakkuv on teada, et pärast 9. klassi lõpetamist Sindi Gümnaasiumis jätkasid Karl Vaba õppimist Pärnu Sütevaka Humanitaargümnaasiumis ja Aneth Lvovs Pärnu Ühisgümnaasiumis. Tänavu lõpetasid nemadki medalitega: Karl Vaba sai hõbeda ja Aneth Lvovs kulla. Sellised näited kinnitavad, et tõsiselt õppida soovivad noored saavad Sindi Gümnaasiumis omandada täiesti arvestatavalt head haridust, mille baasil võib edukalt jätkata ka teistes koolides.

Jättes Pärnu linna eraldi arvestusse, sai Pärnu maakonna üldhariduskoolides ühtekokku 8 lõpetanut kuldmedali ja kaks hõbemedali. Kilingi-Nõmme Gümnaasiumis õppisid kuldmedalile Triinu Ots, Helen Sepp, Lii Zerel, Janne Tikko ja Reelika Tõnisson. Tõstamaa Keskkoolis sai kuldmedali Maret Palusalu. Vändra Gümnaasiumi abituriendid Kristel Veersalu ja Paula Värva tunnistati hõbemedali väärilisteks.

Samal teemal: