Kooli lipu toovad sisse Dajana Raab, Riko Kivimägi, ja Liis Mitt (jääb lipu varju)

Tänasel Sindi Gümnaasiumi abiturientide lõpuaktusel anti Dajana Raabile üle kuldmedal ja kooli „rinnanõel“ ning tema nimi kanti kooli auraamatusse.

Dajana Raab annab allkirja kooli auraamatusse; ja kooli õuel

12. a klassijuhataja Ain Keerupi klassi lõpetasid peale Dajana veel mitmed õpilased väga edukalt. Maarika Buht’i tunnustati kiituskirjaga muusikas, kehalises kasvatuses ja majanduses. Regina Fitkulina’t tunnustati kiituskirjaga vene keeles. Sven Lõiv sai kiituskirja kehalises kasvatuses. Liis Mitt’i tunnustati kiituskirjaga ajaloos, muusikas, kunstis, kehalises kasvatuses, informaatikas, majanduses. Lisaks sellele oli ta Lions klubi preemia saaja. Andra Savtšuk’i tunnustati kiituskirjaga kirjanduses, bioloogias, kehalises kasvatuses, keemias.

Kiituskirjaga tunnustamisi on olnud kõigi õppeaastate lõpetamisel, aga kuldmedal anti viimati Sindi Gümnaasiumis kätte 2005. aastal. Gümnaasiumi direktor Ain Keerup ütles, et Dajana oli siis just üle viidud viiendasse klassi. „Õppimine annab teadmised ja oskused teha õigeid valikuid. Õiged valikud aga kindlustavad tulevase elu vabadusega teha seda, mida on tõeliselt soovitud ja unistatud,“ ütles Keerup pöördumises kõigi lõpetajate poole.

Tänuga lastevanemate poole pöördudes osundas direktor võidukalt lõppenud raskustele, millega mõnigi kord on emad ja isad oma lastega silmitsi seisnud. Pole olnud harvad need juhud, kui kiusatus varakult asuda suurt raha teenima võinuks õpingud katkestada. Ometi on tänastel lõpetajatel jätkunud tarkust ja jaksu püsida õpinguis kuni lõputunnistuse kätte saamiseni.

„Ükskõik kui andekaks, targaks, ilusaks ja rikkaks te ka ei saaks, ärge kunagi unustage oma sõpru ja lähedasi. Olgem sama lihtsad, vahetud ja kättesaadavad, kui te olite seda kooliajal. Ärge unustage oma kooli, õpetajaid ja kui aeg ning tervis lubavad, astuge koolist läbi ja rääkige kuidas teil läheb,“ lausus Keerup gümnaasiumi 56. lennu lõpetajatele õnne soovides.

Soojad tervitused lõpetajatele läkitas ka Sindi linnapea Marko Šorin, kes hetkel ei saanud viibida pidulikul lõpetamisel, sest tähistas samal ajal pereringis oma poja 9. klassi lõpetamist. „Olgu teil ikka ilusad mõtted, tunded ja teod. Mis kõige tähtsam, olgu teil pöörased ideed, pööraselt huvitavad ja võimatud ideed, ärge neis kahelge ja need täituvad.“

Pärast lõpuaktust ütles Dajana kooliõuel seistes, et kõik tuleb kergelt. „Ei väga kergelt ka ei tule. Tuleb ikka pingutada samuti. Rasked on olnud matemaatika, keemia, füüsika,“ ütles hetkelise mõtlemise järel end sõnades parandades rõõmust ühtviisi särav ja õhetav Dajana, kellega toimus viimati veidi pikem jutuajamine möödunud aasta sügisel pärast Kiievist naasmist kui neiu oli võitnud esimesel rahvusvahelisel ajaloo-olümpiaadil pronksmedali. Esmakordselt üllatas Dajana oma erakordselt heade ajalooteadmistega tunamulluse esinemisega Sindi ajalooklubi liikmetele. Siis oli tema huvi keskendunud Henry VIII isikule, kuninga lähedastele ja selle aja valitsemisele Inglismaal. Millega Dajana jätkab ja milliste tunnetega ta Sindi Gümnaasiumist lahkub, jäi sedakorda küsimata, sest õnnitlejate rivi ei andnud rohkemaks mahti. Pealegi muutus lillesülem tema abilise kätel järjest raskemaks hoida. See, et Sindi Gümnaasium Dajana jaoks väga olulist tähendust omas, kinnitab teadmine tema otusest tulla pärast üürikest prooviaega teises üldhariduslikus koolis uuesti tagasi vanasse armsasse kooli oma sõprade ja heade õpetajate juurde.

*

Viimased sissekanded kooli auraamatusse

 

Samal teemal: