Eile jätsid sügisel kooli minevad Sindi Lasteaia mudilased hüvasti oma armsaks saanud lasteaia perega. Rongkäigus sammusid 32 kooliteed alustavat last koos oma vanemate, õdede, vendade ja õpetajatega lasteaiast seltsimajja, kus toimus pidulik üritus. Marsisammu aitas seada Pärnu Ülejõe Gümnaasiumi 4A puhkpilliorkester, mida juhatab Rein Vendla.

Lasteaia juhataja Viivi Palmissaar iseloomustas neljast rühmast kooliteed alustavaid lapsi.

Naerukillu lapsed kuuluvad põhirühma ja kooliteed alustab 15 last. Neid võib iseloomustada väga sõbralike, rõõmsameelsete ja teotahtelistena. Hästi palju on lapsi, kes armastavad joonistada. „Nad on leidnud tunnustamist nii kodulinna võistlustel, kui maakonnas, kui üleriigiliselt kui ka ülemaailmsetel lasteloomingu konkurssidel,“ rõhutas juhataja. Palju on ka toredaid laululapsi. Rühmas on poisse, kes armastavad joosta, ronida, võimelda, hüpata. Kindlasti on pandud tähele kui vahva on poiste võimlemisrühm. Need poisid käivad jalgpalli mängimas. Väikesed tüdrukud on iluvõimlejad.

Lepatriinu rühmas on samuti hästi toredad ja rõõmsad lapsed, kes on uudishimulikud ja kes sageli armastavad arutada väga tähtsate ja keeruliste maailma asjade üle. Ka selle rühma lapsed laulavad, teevad iluvõimlemist ja poisid võimlevad. Naerukillu ja Lepatriinu rühmade lapsi näeb sageli rõõmsavärvilistes rahvariietes tantsimas. Lepatriinu lapsed joonistavad ja laulavad samuti hästi. Kuid Lepatriinu rühmas kõik lapsed kooli ei lähe. On nooremaid, kes jäävad veel lasteaeda mängima ja ka õppima.

Midrilinnu rühmast saadetakse kooliteele 3 last, kes on väga sõbralikud ja kokkuhoidvad lapsed, aga ka hästi vallatud ja energilised. Neil on teotahet - kui midagi käsile võetakse, siis see ka lõpuni viiakse.

Kooli saadetakse ka Päikesejänku kaks väikest poissi, kes on hästi energilised. Neile meeldib konstrueerida ja nad on väga loomingulised, aga ka väga toredad ning vahvad poisid. Nad hüppavad, ronivad, möllavad, aga tahavad ka teada, mis ümberringi maailmas toimub.

Sügisel Sindi Gümnaasiumisse astuvaid esimese klassi õpilasi oli tervitamas koolidirektor Ain Keerup. Tema lootis, et lasteaiast hea ettevalmistusega koolipinki istuvad lapsed jätkavad sama usina õppimisega nagu see on toimunud siiani. Direktor usub, et näitemängulises esituses ilmsiks tulnud Juku ekslikud teadmised jäävad vaid hoiatavaks näiteks tulevastele kooliteele astujatele. Keerupi usku kinnitas sama kooli 4A klassijuhataja Eneli Arusaar ja tõi näiteks tolle sama Jukut mänginud õpilase, kes lõpetab kevadel üksnes viitega.

Piduliku sündmuse tähistamiseks seadis humoorika lavalise eeskava kokku Eneli Arusaar, kes ütles muuhulgas lastevanematele järgmist: „Teie lapsed pole teie lapsed. Nad on eluigatsuste tütred ja pojad. Nad tulevad teie kaudu, kuid mitte teist. Ja kuigi nad viibivad teie juures, ei kuulu nad ometi teile. Andke neile oma armastus, mitte oma mõtted, sest neil on oma mõtted.“

Laste elus olulise ülemineku etapi lävel oli kohal ka Sindi linnapea, kes tervitas rongkäigus saabuvaid lapsi seltsimaja trepil oodates. „Käesoleval aastal ootab teid ees uus etapp, kus ootavad ees täiesti uued tegemised,“ tegi Anu Vassvik pöördumise linna tulevikku kujundavate võsukeste poole ja rääkis sellest kui kiiresti lapsed kasvades arenevad ning üha iseseisvamaks muutuvad. „Ühel päeval on lapsed saanud märkamatult iseseisvaks ja ütlevad emale või isale, et ärgu enam teda autoga kooli viidagu, sest tahetakse ilma käekõrval talutamata ise hakkama saada.“ Tänutäheks tehtu eest kinkis linnapea lasteaia tublidele õpetajatele roosiõie.

Galerii rongkäigust:

Galerii Sindi Seltsimajas toimunud eeskavast:

Samal teemal: