Pimedusest hoolimata võtsid Sindi linna inimesed nõuks ühineda Sindi Spordiklubi Kalju ettevõtmisega ja otsustasid sammuda ühiselt kevadesse. Käesoleva aasta 12. juunil oma 90. juubelit tähistav Kalju on küll väga väärika ealine, kuid mitte väeti rauk, kes ei suudaks väheste majanduslike võimaluste juures oma sportlikku värskust säilitada.

Esimesed inimesed hakkasid Olerex’i tankla juurde saabuma juba kella seitsme paiku. Püüdsin saabujaid loendada, et pärast oleks teada. Kuni 40-ni sai mitmekordse lugemisega enamvähem hakkama. Edasi kippus lugemine sassi minema, sest ega spordirahvas ühel joonel paigal püsinud. Ilmselt ei saa lugeja petta, kui kohaletulijate arvuks nimetada vähemalt poolsada inimest, mida oli Kalju presidendi Helle Arteli sõnul loodetust hulgast tublisti üle paari korra rohkem. Tuldi keppidega ja ilma, enamasti küll ilma keppideta. Enne teele asumist ütles Helle mõned soojad sõnad ja linnarahva poolt loeti ette südmlik luuletus, millega tervitati Hellet ja 90-ne künnisele jõudnud Kaljut.

See oli 90 aasta eest,
kui noormees KALJU loodi läbi
tule-vee
Ei ole aastad teda muutnud
ei võim, ei vägi hävitada
suutnud.
On sport ja tervis ikka hinnas
me väikses armsas kodulinnas
Kõik ühtse suure sooviga
üksmeelse laulukooriga
Hurraa - hurraa Sul hõiskame
ning tervist - jaksu soovime.

Aktiivsed linlased
20. märts 2010

Seejärel lasti pudelitelt korgid tugeva pauguga lendu ja valati topsidesse jooki, mis kohane lastele ja sportlastele. Kõrvale pakuti Kevade küpsist ja Kasekese kompvekke, sest kätte on jõudnud kevad ja kaskedeski hakkab mahl jooksma. Väga hästi kõlasid Olerex’i katuse all kevadelaulud. Pikka pidu siiski ei peetud ja asuti teele. Igaüks võis valida endale jõukohase teekonna pikkuse. Enamik tegi 3 km pikkuse ringi.

Täiendatud fotodega, mida tegi Helen Parmen. Neid fotosid näeb siia klikkides

Samal teemal: