OÜ Ekoekspert juhataja Ranno Mellis, kes on ühtlasi Sindi linna ühisveevarustus- ja kanalisatsioonisüsteemi rekonstrueerimis-ehitustööde projektijuht, teatab, et täna, 27. oktoobril, on OÜ Sindi Vesi juhataja väljastanud hankes veel osalevatele pakkujatele uued otsused nende kvalifitseerimise kohta, tehes seal hulgas ka edukaks tunnistamise otsuse. Kui uusi vaidlustusi ei laeku, oleks võimalik ehitusleping eduka pakkujaga allkirjastada kahe nädala pärast ehk orienteeruvalt novembrikuu keskpaigas.

Sindi linna ühisveevarustus- ja kanalisatsioonisüsteemi rekonstrueerimis-ehitustööde hankemenetlus ei ole veel lõppenud. Kuna hanke rahaline maht on suhteliselt suur, siis ehitusturul valitseva ägeda konkurentsi õhkkonnas on pakkujate poolt esitatud mitu vaidlustust püüdega pöörata hanke tulemust vaidlustaja kasuks.

Tänaseks on VAKO-sse (riigihangete vaidlustuskomisjoni) esitatud kokku 5 vaidlustust (millest üks küll tagasi võeti). Viimastes vaidlustustes tegi VAKO otsused 22. ja 26. oktoobril k.a., jättes need rahuldamata.

Ühe pakkuja poolt oli esitatud hagi ka kohtule (nii haldus- kui ka ringkonnakohtule) tema mittekvalifitseerimise otsuse peale koos taotlusega hankemenetlus peatada, kuid kohus langetas hankija suhtes positiivse otsuse.

Täna, 27.10.2010, on OÜ Sindi Vesi juhataja väljastanud hankes veel osalevatele pakkujatele uued otsused nende kvalifitseerimise kohta, tehes seal hulgas ka edukaks tunnistamise otsuse. Kui uusi vaidlustusi ei laeku, oleks võimalik ehitusleping eduka pakkujaga allkirjastada kahe nädala pärast ehk orienteeruvalt novembrikuu keskpaigas.

Kuna ehitustööde elluviimise periood (pikkus) oli fikseeritud hankedokumentides, siis lepingu sõlmimise edasilükkumine kindlasti nihutab mingil määral ka tööde valmimise lõpptähtaega. Teisalt ei ole sugugi ebatõenäoline, et ehitustöövõtja võib tööd ellu viia ka ennetähtaegselt.

Samal teemal: