Võimlemispeol osalenute üldpilt; lapsed võimlemisvaibal

Kilingi-Nõmme ja Sindi võimlejate juhendaja Margit Schmidt ütles võimlemispeo avasõnadena, et ei ole tarvis alati tingimata võistelda või teistest parem olla ja võibolla on tähtsam see, kui läbi võimlemise ning liikumise saab iseennast avastada. „Lasteni jõudmiseks tuleb alustada vanemate ja õpetajate õhutuste abil, sellele järgnevad kannustamised ja tunnustamised, kuni laps hakkab ise märkama, et küll see võimlemine on üks vahva asi,“ rääkis suurte treeneri kogemustega Margit Schmidt laste harjutamise teekonna algusest kuni esimeste edasijõudmisteni ja kinnitas, et lõplikult saab laps aru võimlemise kasulikkusest võibolla alles siis, kui ta kunagi ise on lapsevanem.

Margit Schmidt tunnustas Sindi võimlejate tublidust, mille tulemusel avanes neil möödunud suvel võimalus esineda koos 6 tuhande võimlejaga Tallinnas Kalevi staadionil toimunud rahvusvahelise organisatsiooni CSIT-i maailmamängude avatseremoonial.

„Igati tore, et Sindi on kõigiti toetanud laste võimlemistegevust ja andnud selleks väga toredad võimalused,“ ütles Margit Schmidt enne võimlemisetteastete algust kiitvaid sõnu Sindi Linnavalitsuse ja OÜ Valley aadressil ning palus aplodeerida tänuks selle eest, et nüüd on noortekeskusel olemas oma isiklik võimlemisvaip. Võimlemisvaipade saabumist seltsimajja pidas Sindi noortekeskuse juhataja Helle Vent sedavõrd tähtsaks sündmuseks, et oleks soovinud piduliku hetke juurde kutsuda puhkpilliorkestri. „Katsusin näpuga, olid päriselt olemas,“ ei hoidnud Helle Vent oma siirast tundeelamust tagasi, kui ta lastega oma meelehead jagas. „Kuus aastat trenni ilma vaibata ja nüüd on ta olemas! Hästi nagu ei usugi...“

Võimlemispidu algas Sindi Lasteaia kujumänguga. Võimlemisklubi Githa 2. ja 3. klassi õpilased tegid hüpitsat. Jane ja Elise esitasid vabakava. Sindi 1. ja 2. klassi õpilased esitasid rõngaskava. Annabel ja Katre esinesid vabakavaga. Vabakavaga jätkas üksinda esinedes Epp võimlemisklubist Githa. Lindikavaga esines samuti üksinda Elise. Maarjalis esitas pallikava. Merilin võimlemisklubist Githa esitas vabakava. Uulu rühmal oli tantsukava. Rüht minid esitasid lindikava. Elo ja Kristella vabakavaga. Pallikavaga Githa 4. ja 5. klassi õpilased. Diskokavaga esines Ülle Uulust. Põnevat elamust pakkusid Sindi suured esinejad kotikavaga. Githa 8. ja 9. klassi õpilastel oli vabakava. Vabakavaga esines samuti Rüht miniklass. Sindi suured olid laval pallidega. Uulu esitas oma vabakava. Githa 5. ja 7. klassi õpilased esinesid kauni linikukavaga. Uue tantsukavaga lõpetasid võimlemispeo Sindi suured.

Võimlemispeo lõpul tänati paljusid, kellest olenes peo õnnestumine. Eelkõige tänati siiski õpetajaid. Uulu lapsi juhendab Anu Nõmm, Pärnu Rüht treenib Kai Esna käe all, Kilingi-Nõmmes tegeleb võimlejatega Eha Smolina. Lisaks neile veel eelpool nimetatud Margit Schmidt. Eraldi erilist tänu pälvisid lapsevanemad Siiri Kukk ja Margit Buht.

Samal teemal: